Після того, як водій отримує ухвалу про призначення штрафу, він виходить з вибору: або оскаржити його в установленому порядку, або сплатити суму штрафу. На оскарження подається 10 календарних днів, але в оплату - 15 календарних днів.

Якщо водій вирішує оскаржити штраф, сплачувати штраф не потрібно до рішення суду. Якщо водій не оскаржить штраф, то ухвала передається на примусове стягнення до відділу виконавчої служби. І тоді починається "найцікавіше", зокрема, суд може ухвалити про блокування банківських карток. Докладніше про це інформує finance.ua.

Виконавча служба починає з арешту коштів, які перебувають на банківських рахунках боржника. У таких випадках водій не може використовувати свої банківські картки для покупок чи переказів.

Через деякий час сума штрафу із витратами на виконавче провадження списується з рахунку автоматично. Але оскільки в Україні діє "воєнний стан", то є певний виняток. Таким чином, фізичні особи можуть здійснювати видаткові операції з «арештованих» рахунків за умови, якщо сума стягнення за виконавчим документом не перевищує 100 тисяч гривень.

Читайте також:

Відразу на 50 тисяч гривень: на українських водіїв чекають нові штрафи

Популярні новини зараз

Що буде з курсом долара вже у травні та до чого готуватись українцям

Українських біженців попередили щодо виплат у Польщі: до чого готуватися

Вам допоможе звичайна кропива: як підгодувати болгарський перець, щоб він ріс великим та солодким

Справжня весняна насолода: рецепт крабового салату з молодою капустою та яйцем

Показати ще

Аж до конфіскації автомобіля: в Україні хочуть посилити штрафи для водіїв

Водіям приготуватися: запроваджуються нові штрафи за їзду на зимовій гумі влітку