У мережі показали ескізи модельного ряду "Самари" , які були намальовані в дев'яностих роках

ВАЗ-2110 свого часу був неймовірно популярним автомобілем російського виробництва. Нещодавно дизайнер моделі Володимир Ярцев опублікував кілька ескізів зі свого портфоліо, на якому зображені різні модифікації "десятки". Про це повідомляє iнформаційний портал "Carakoom".

Всі ескізи модифікацій десятки були намальовані в період з 1990 по 1992 Рік. На першому малюнку відображена модель Safari. Ця жовта машина, створена на базі дизайну ВАЗ-2108 нагадує популярну Skoda Felecia Fun, хоча вона встала на конвеєр тільки в 1997 році, так що дизайн Ярцева, можна сказати, випередив час.

На перший погляд здається, що це пікап, проте на ділі це "молодший брат" кабріолета — ландо. Машина отримала свою назву за знімний верх, правда, не зрозуміло, пластиковий він або тканинної над заднім рядом сидінь. Над передніми сидіннями дах збережено. У передній частині машини передбачений великий люк, також є великі ліхтарі і цікаві колісні диски.

Lada Safari. Фото: Carakoom

Друга модифікація виконана якраз в кузові пікап, які серійно ВАЗ так і не випустив. Ярцев намалював на основі "вісімки" цілих два варіанти пікапа, один з пластиковим дахом, а другий з відкритим кузовом.

Популярні новини зараз

Коли йти на цвинтар після Великодня, щоб згадати рідних і близьких: важлива дата

У Пентагоні вже розповіли, де Росія завдасть ядерного удару: на цілий рік усе "замерзне"

Забирають прямо з машини: автомобілістів попередили про "дорожню мобілізацію" на трасах

Віщі сни на Великдень: в який день вони здійснюються і як їх тлумачити

Показати ще

Задня частина повністю оригінальна і має відкидний борт для зручного навантаження, невеликі задні ліхтарі, а також розширення задніх колісних арок. Накладка на дах виглядає до місця і служить для зниження опору повітря. Якщо ж її зняти, то в торці накладки видно пара додаткових стоп-сигналів.

Ярцев також хотів зробити з "Самари" і універсал. В основі цього дизайну лежить "дев'ятка", з якої знята кришка багажника і заднє скло, замість яких встановлена об'ємна пластикова деталь. Виглядає це досить стильно.

Вельми солідно" вісімка " виглядала б і в спортивному варіанті. Намальований дизайнером родстер виглядає на порядок агресивніше. Ярцев змінив поясну лінію щоб вона йшла трохи вгору і додати в задню частину накладку зі спойлером.

Останній концепт дизайнера виконаний в кузові ліфтбек. По суті це ВАЗ-21099 з задньою частиною від ВАЗ-2115 і великими дверима багажника. Примітно, що цей ескіз зробили в 1992 році і тоді дизайн задньої частини ВАЗ-2115 був практично готовий.

Самара-Ліфтбек. Фото: Carakoom

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у мережі показали футуристичну модифікацію "Таврії", яка не потрапила в серію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у США на продаж виставили цікаву колекцію радянських машин.

Також "Hyser" писав, що у мережі показали унікальний Саморобний автомобіль ВАЗ"Лань".