Вчені розповіли про те, які найбрудніші місця є в автомобілі

Навіть незважаючи на зовнішню охайність, салон машини є брудніше ніж туалет і є середовищем існування величезної кількості бактерій. Найбруднішими місцями в машині є багажник, водійське сидіння, важіль КПП і заднє сидіння. Про це свідчать результати дослідження компанії Scrap Car Comparison у партнерстві з Астонським університетом.

Для проведення дослідження вчені відібрали салони автомобілів з різною історією володіння щоб встановити, наскільки сильно машини забруднені бактеріями. У числі "випробовуваних" були взяті 17-річний Pugeot 307-SW, 13-річний Ford Focus і 9-річний Honda Jazz.

Дослідивши салони цих автомобілів вчені прийшли до висновку, що у всіх точках салону, звідки бралися мазки для зразків знаходилося більше бактерій ніж на кришках унітазу.

Найбільша кількість бактерій знаходилася в багажнику машини, зокрема там було виявлено значну кількість E. coli, також відомих як Фекальні бактерії. Найбруднішим після багажника місцем в автомобілі є водійське сидіння, важіль КПП і заднє сидіння.

Крім цього, в числі виявлених бактерій також знаходиться Pseudomonas-бактерія, штами якої не лікуються антибіотиками, а також золотистий стафілокок, який здатний вразити шкіру, провокувати фурункули, стравохід і здатний навіть руйнувати кістки.

Популярні новини зараз

Вам допоможе звичайна кропива: як підгодувати болгарський перець, щоб він ріс великим та солодким

Від цього запаху запаморочиться голова: рецепт жаркого-запіканки з риби з салом і цибулькою

Результат вас точно здивує: навіщо наші бабусі кидали пігулку аспірину в унітаз

Поминальні дні на цвинтарях: названо важливі дати, які потрібно записати або запам'ятати

Показати ще

Дослідники також з'ясували, що існує зв'язок між віком машини і кількістю бактерій в ній. Старі автомобілі мають більшу бактеріальне навантаження ніж новіші машини.

Як не дивно, найчистішим місцем в салоні виявився кермо. Навіть у місцях з найбільшою кількістю контактів спостерігалося низька кількість бактерій. Вчені пов'язали це зі збільшенням використання дезінфікуючих засобів для рук, викликаним пандемією коронавірусу.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у мережі показали футуристичну модифікацію "Таврії", яка не потрапила в серію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у США на продаж виставили цікаву колекцію радянських машин.

Також "Hyser" писав, що у мережі показали унікальний Саморобний автомобіль ВАЗ"Лань".