Свого часу корпорація American Motors Corporation (AMC) була найбільшим злиттям компаній в США. Вона проіснувала з з 1954 по 1987 рік. AMC зосередилася на випуску компактних малолітражних автомобілів, тому їй довелося конкурувати з так званою "великою детройтською трійкою" (General Motors, Ford і Chrysler), але вона гідно цю конкуренцію витримувала. А ось співпраця з Renault закінчилося ліквідацією компанії і зупинкою виробництва всіх моделей авто.

І правда, відомо, що з початку 1980-х років AMC активно співпрацювала з Renault, намагаючись отримати необхідний капітал для свого дорогого виробництва малолітражних машин. У 1983 році Renault навіть придбала контрольний пакет акцій AMC. А ось 9 березня 1987 року, через погіршення становища компаній, Renault продала AMC корпорації Chryslerі на цьому її існування припинилося.

Але, як виявилося, в Північній Кароліні ще й в наші дні існує дилерський центр AMC і, як не дивно, незважаючи на звалився дах і зарослу територію, цей автоцентр все ще продає автомобілі.

Звичайно, назвати Collier Motors AMC повноцінним центром назвати складно. Швидше, це покинутий автосалон з величезною кількістю іржавих машин, припаркованих навколо. При цьому до минулого року про його існування знав тільки нинішній власник Роббі Коллієр.

Так, зараз склад автосалону налічує близько сотні класичних американських автомобілів, які при бажанні можна придбати. Але, враховуючи довгий простий моделей під відкритим небом і відсутність будь-якого догляду, потенційним покупцям доведеться витратити значні кошти на їх відновлення.

Популярні новини зараз

Пенсіонерів попередили: гроші на картку тепер отримають не всі

Нарешті удача вас казково потішить: яким знакам Зодіаку пощастить у травні.

Коли захотілося чогось смачненького: рецепт незвичайної та ситної запіканки з пельменів та сиру

Не випробовуйте долю: яку молитву читають перед випіканням паски

Показати ще

Ті, хто вперше потрапляють туди, шоковані, що деякі автомобілі доводиться буквально випилювати з-під дерев.

Так, першим "врятованим з обіймів лісу" став автомобіль AMC Javelin 1970 року, через заднє крило якого просос стовбур дерева. Його придбали батько і син з Флориди.

Така ж доля спіткала і білий AMC Pacer. Щоб витягти автомобіль, довелося вирвати його разом з деревом, яке переплелося з листовою ресорою.

За словами Роббі Коллієра, в салоні залишається ще багато "гідних" автомобілів, які могли б стати донорами, зокрема, двигуна V8. Придбати їх можна, як мінімум, до весни 2023 року.

Раніше Hyser писав про те, що українці на "Запорожці" здобули важливу перемогу за кордоном.

Також Hyser повідомляв, що Porsche розбили заради "Запорожця".

Нагадаємо, що Арнольд Шварценеггер потрапив у ДТП.