У мережі обговорюють найрідшу машину - реанімаційний автомобіль, виготовлений на початку 80-х років фінською компанією Tamro Oy.

Він був створений на базі ризького мікроавтобуса РАФ-2203. За словами латвійського історика автомобілів Mike Motorov, раніше була відома лише одна така машина, що збереглася в хорошому стані. Про це пише "Автоцентр".


У комплектацію представленого реанімаційного автомобіля входить швидкознімні носилки зарубіжного виробництва, широка підніжка під задніми підйомними дверима, 20-літровий балон з киснем (200 атм), а також був передбачений запас стисненого повітря і закису азоту. Двоє медпрацівників розташовувалися на сидіннях в салоні і ще один – поруч з водієм.

У Києві в 80-і рр., при вивченні архіву фотоматеріалів, працювало не менше трьох таких машин. Однак в основному вони призначалися для роботи в сільській місцевості.


Варто відзначити, що раніше такі автомобілі можна було рідко побачити на вулицях. І якщо така машина з'являлася, то всі розуміли, що сталося щось дуже серйозне, а тому реанімобіль викликав почуття тривоги. Це зараз вже звична справа. А тоді таких машин було мало.


реанімобіль Tamro Oy на шасі УАЗ-452 (держномер 5198 Кім). На вулицях Києва, кінець 80-х. (Фото Леоніда Гоголєва)

Раніше "Hyser" писав про те, що у мережі показали, як виглядав "Сніговий крейсер" для підкорення Антарктиди. На його дах містився літак.

Також наш портал повідомляв, що у мережі показали найбільш ходовий і доступний позашляховик.

Нагадуємо, що у Європі вдалося відшукати унікальний ЗАЗ" Таврія", якою цінується серед колекціонерів старих авто.

Популярні новини зараз

Не накладайте на хату біду: чому в жодному разі тапочки не можна ставити хрест-навхрест

Вже дійшло до стрілянини: на Закарпатті люди прийшли розбиратися з ТЦК

Путін уже готовий змінити Шойгу: що відбувається у Кремлі і кого можуть призначити

Віщі сни на Великдень: в який день вони здійснюються і як їх тлумачити

Показати ще