Для українських автомобілістів придумали нові хитрощі у вигляді штрафів.

Так, Верховна Рада збирається розглянути законопроєкт, який докорінно змінить схему нарахування штрафу у разі порушення Правил дорожнього руху. І, якщо він буде затверджений, то розмір адміністративних штрафів для власників елітних авто зросте в 10 разів, а штрафи, що виписуються відповідно до Кримінального кодексу, - збільшать удвічі. Про це пишуть "Факти".

Варто відзначити, що під "елітним" автомобілем маються на увазі легкові авто, ринкова вартість яких становить понад 375 мінімальних заробітних плат. З урахуванням діючого значення цього стандарту станом на 1 січня 2022 елітний транспорт повинен коштувати від 2437,5 тисяч гривень, тобто близько 85 тисяч доларів.


Втім, встановлювати середньоринкову вартість транспорту буде Міністерство економіки. Щорічно до початку лютого цей список буде затверджуватися урядом. У підсумку за перевищення швидкості, наприклад, власнику Lanos доведеться заплатити штраф у розмірі 340 гривень, а ось власнику за те ж порушення Audi Q8 доведеться заплатити вже 3400 гривень.

До слова, це не єдине чим влада зібралася утиснути українських водіїв. Так, наприклад, не так давно в Україні закінчився термін пільгового розмитнення "євроблях" і тепер автовласники, які не встигли легалізувати свій автомобіль навіть за посередництва учасників бойових дій, можуть взагалі залишитися без машини.

Раніше "Hyser" писав про те, що водіям підказали, як можна оскаржити штраф.

Також наш портал повідомляв, що водіїв попередили про перевірки на дорогах, а найголовніше - можливі штрафи.

Нагадуємо, що українських водіїв попередили про те, які авто пройти техогляд не зможуть.