Є відомості про те, що з 25 січня 2022 року в столиці України з'явилися автомобілі для прихованого патрулювання. Ці так звані "фантоми" їздять по вулицях і контролюють дотримання правил ПДР з прихованого режиму.

Відповідний пост розмістили на порталі «РБК-Україна»

Потрібно повідомити про те, що це приховані патрульні машини можуть фіксувати до 50 цілей одночасно. Вони можуть це робити, як на ходу, так і стоячи на місці. Це говорить про те, що "фантоми" при вигляді порушника обов'язково зафіксують це.

Крім цього, є відомості про те, що, якщо прихований патруль стоїть місці, то він може зафіксувати тільки перевищення швидкості. У цьому випадку потрібно згадати Кодекс України Про адміністративні правопорушення, де при перевищенні швидкості на 20-50 км/год штраф становить 340 гривень. Однак якщо ліміт швидкості перевищено на більш ніж 50 км/год, то штраф становитиме 1700 гривень.

Постанова

Також екіпаж "фантомів" може зупиняти порушників за більш серйозні помилки. Вони можуть це робити з декількох камер, так що суми штрафів можуть бути набагато вище. До таких серйозних порушень можна віднести проїзд на червоний світлофор або розворот через "суцільну".

Популярні новини зараз

Був главою уряду: кращого друга Путіна розстріляли прямо біля його лімузина.

Тепер уже не лише повістки: українцям розповіли, чого чекати від ТЦК

Допоможе звичайна манка: навіщо досвідчені садівники розсипають її городом перед зимою

Раптово спалилися. У мережі розповіли, з ким живе і ділить ложе Діма Білан

Показати ще

Потрібно розуміти, що спецавтомобілі для прихованого патрулювання сертифіковані і можуть законно фіксувати порушення ПДР. Так повідомляється в патрульній поліції.

Український адвокат Юрій Прохода заявив, що в законах України є правова колізія. Є стаття 40 Закону України, де йдеться про Національну поліцію, де йдеться про те, що фото - і відеотехніка повинна знаходитися у видному місці. Важливо підкреслити, що такі моменти в "фантомах" не дотримані.

"Фантом"

Якщо водій попався за порушенням поза зоною дії знака 5.76, наприклад, перевищив швидкість, то в це випадку він може оскаржити виписаний «фантомами» штраф.

Оскаржити даний штраф можна також, як і будь-яка адміністративна постанова.

Нагадаємо, що у мережі показали знаменитий Москвич Істра.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", у мережі показали секретний мотоцикл КДБ.

Також портал "Hyser" писав, що у мережі показали страшну аварію під Одесою.