У представництві офісу Президента України заявили про підготовлювану державну програму

У країнах Європейського Союзу електромобіль користуються популярністю вже довгі роки, вони успішно конкурують з машинами з двигунами внутрішнього згоряння за рахунок своєї економічності та екологічності. До України, однак, цей тренд повною мірою досі не дійшов, проте в найближчому майбутньому ситуація може змінитися. Про це в інтерв'ю інформаційному порталу "Інтерфакс-Україна" заявив заступник голови офісу Президента Ростислав Шурма.

Так, Шурма заявив, що навесні 2022 року Уряд хоче дати хід новій Державній програмі, яка простимулює покупки електромобілів українцями, а також передбачає субсидії на процентну ставку лізингу електрокарів.

За задумом держави, протягом наступних двох років в Україні з'являться стимули не тільки для покупців, але і для інвесторів, які можуть захотіти вкластися у виробництво автомобілів на електричній тязі на території України.

За словами Шурми, він добре знайомий з індустрією автовиробництва, крім того в уряді консультувалися з представниками автовиробників. Для локалізації збірки електричних машин в нашій країні знадобиться два роки.

На перших порах, тобто позначені два роки, програма буде працювати в універсальному вигляді два роки, після чого буде поширюватися тільки на тих автовиробників, які встигли локалізувати виробництво. У зв'язку з цим Шурма звернувся до автовиробників із заявою про те, що якщо ті хочуть залишатися конкурентоспроможними, їм потрібно зайнятися локалізацією.

Популярні новини зараз

Правило "чотирьох": що потрібно зробити, щоб полуниця виросла солодкою та запашною

Вже дійшло до стрілянини: на Закарпатті люди прийшли розбиратися з ТЦК

Коли йти на цвинтар після Великодня, щоб згадати рідних і близьких: важлива дата

Забирають прямо з машини: автомобілістів попередили про "дорожню мобілізацію" на трасах

Показати ще

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що експерти розповіли, які автомобілі викрадають найчастіше.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі показали концепт рестайлінгу ВАЗ-2107, який не потрапив в серію.

Також "Hyser" писав, що водіям розповіли, як правильно чистити авто від снігу.