У мережі розмістили дуже цікаву публікацію, в якій говориться про те, що 61 рік тому вийшла перша в світі партія "Горбатих" Запорожців.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «Бабель»

У 1950-х роках в Європі почалися масове виробництво автомобілів і Радянський Союз вирішив не відставати від цього тренда.

Так як в СРСР не було ніякого досвіду і потрібних технологій було приємне рішення просто скопіювати західну технологію і трохи її доопрацювати. Фіат став основою для Запорожця, який створили в листопаді 1960 року. Відтоді через малу витрату палива та дешеву ціну Запорожець став одним у СРСР.

ЗАЗ

Через деякий час Рада Міністрів СРСР прийняла рішення перенести випуск запорожців на новий завод «Комунар». За виготовлення двигунів для нових автомобілів відповідав Мелітопольський моторний завод.

Популярні новини зараз

Українцям почнуть видавати готівку на оплату комунальних послуг: що потрібно знати

Може отруїтися вся родина: як дізнатися, що яйця зіпсовані та їх краще викинути

Що потрібно зробити, якщо ви пересолили блюдо: поради, які допоможуть все виправити

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Показати ще

У 1962 році вийшла нова модель Запорожця - ЗАЗ-965А. основною відмінністю цього Запорожця виявився не тільки зовнішність, але і зміни під його капотом – новий двигун силою в 27 конячок, а його максимальна швидкість було близько 90 кілометрів на годину. Але радянський автосервіс виявився не готовим до масової автомобілізації. Навіть у Москві на початку 60-х працювали тільки сім станцій техобслуговування. Запчастини та автомобільне масло було справжньою рідкістю.

ЗАЗ

Через кілька років почали випускати Запорожці нового покоління-ЗАЗ-966, Заз-966В, ЗАЗ-968, ЗАЗ-968А і ЗАЗ-968М. Ці машини виготовлялися аж до 1994 року. Модифікації цих автомобілів були незначні - маленькі зміни кузова і невелике доопрацювання двигунів. Однак усунути головні проблеми не вдавалося, так як двигун постійно перегрівався і доводилося чекати поки він охолоне.

Нагадаємо, що закордоном показали унікальний позашляховик Волгу.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", у соціальній мережі показали унікальне кермо для Запорожця.

Також портал "Hyser" писав, що у мережі показали унікальну двоповерхову Ладу.