У МВС розповіли про те, як поміняються водійські права українських автолюбителів

Поступово багато аспектів життя українців приводяться до європейських стандартів, в тому числі і речі, що стосуються автомобілів, такі як правила дорожнього руху і документи. Так, в МВС заявили про те, що українські водійські документи стануть більш схожими на європейські. Наприклад, замість значків на них з'являться коди, а термін дії теоретичного іспиту збільшили. Крім того, почнуть видаватися окремі посвідчення, що забороняють їздити на механічній коробці передач. Про це повідомляє прес-служба Головного Сервісного центру Міністерства внутрішніх справ.

Так, повідомляється, що з 28 грудня поточного року водійські посвідчення для українців буде видаватися з новими позначками і кодами. Наприклад, тепер в документі з'явиться інформація про складання практичного іспиту на машині з коробкою-"автоматом" у вигляді коду "78". Володар таких прав зможе управляти машинами тільки з автоматичною коробкою передач, якщо ж такого коду не буде, то з будь-якою коробкою передач.

Крім того, замість всіляких піктограм у водійських посвідченнях будуть розмішатися коди, за рахунок чого українські документи будуть більше походити на європейські.

У числі інших нововведень можна відзначити збільшення терміну дії теоретичного іспиту, який тепер замість 3 місяців буде діяти 2 роки. Одночасно з тим, він не може діяти довше, ніж свідоцтво про закінчення автошколи.

Автолюбителі такі нововведення сприйняли негативно, особливо момент з правами для автоматичної коробки. Автомобілісти спантеличені тим, чи будуть ставити позначки на старих посвідченнях або при зміні документів.

Популярні новини зараз

Цього року черешня здивує вас урожаєм: як правильно її підгодувати, щоб гілки ломилися від ягід

Його називають "вечерю польського пана": рецепт капусти з фаршем, тушкованою на сковорідці

Тепер мишей не буде ні в сараї, ні в льоху: проста хитрість, якою ви ділитиметеся з сусідами

Секрет польських господарок: для чого в холодильник потрібно обов'язково покласти цукор

Показати ще

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у мережі показали, які колеса купували українці 60 років тому.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі показали цікавий тюнінг"Запорожця".

Також "Hyser" писав, що у мережі показали Саморобний спорткар на базі "Жигулі".