Як правило, будь-який салат із печеним перцем їдять на початку обіду, закушуючи їм майже обов'язкову чарку виноградної ракії. Серби кажуть, що, спробувавши його одного разу, люди стають фанатами на все життя.
Продукти:
- перці довгої форми, але можна і болгарську;
- 5-6 яєць;
- шинка;
- 200 г майонезу;
- 200 гр сметани.
Перець для сербського салату потрібно запекти насамперед.
Запікати перець у духовці дуже просто:
- Злегка змастіть лист оливковою олією і розкладіть на ньому перці. Запікайте в розігрітій до 220 градусів духовці протягом 25-40 хвилин, час від часу перевертаючи, щоб переконатися, що перець розм'як і добре припікався з усіх боків.
- Якщо часу на духовку немає, то кладемо деко під жаровню, нагору і уважно дивимося, щоб перець не підгорів. При цьому способі приготування перці потрібно перевертати частіше, щоб кожна сторона також
Яйця потрібно відварити, почистити та нарізати смужками.
Шинку нарізати теж соломкою.
Булгакова і Ахматову все-таки приберуть із Києва: місто чистить радянське та імперське відлуння
Свіжий, ситний та дуже літній: салат з тунцем, огірками та лимонною заправкою, рецепт для вечері
"Бусифікація" ТЦК – лише початок: мобілізація може докорінно змінитись
Виробники авто вас обманюють: 7 прихованих опцій, які можна активувати самостійно
Перець очистити від шкірки і також нарізати.
Всі продукти перемішати та заправити сметаною з майонезом.
Читайте також:
Збиваємо яйце разом із рисом: як приготувати незвичайну забуту страву. Рецепт
Як засолити найсмачнішу капусту на зиму. Старовинний рецепт
Як приготувати ранкову "Шакшуку": рецепт швидкого сніданку від Євгена Клопотенка
