Продукти:

  • картопля 500 г;
  • фарш 400 г;
  • морква 200 г;
  • цибуля 2 шт;
  • вершки 100 г;
  • сметана 100 г;
  • сир пармезан 200 г;
  • вершкове масло 50 г;
  • базилік за смаком;
  • паприка за смаком.

Чистимо картоплю, нарізаємо тонкими кружальцями. Подрібнюємо цибулю, на грубій тертці натираємо моркву та сир.

До м'ясного фаршу додаємо базилік, паприку, сіль, перець, а також вершки. Вимішуємо.

Суміш овочів та грибів «Преміум» підсмажуємо на рослинній олії з половиною цибулі до золотистого кольору.

Решту цибулі разом із морквою пасеруємо на олії протягом п'яти хвилин. Додаємо ложку сметани, солимо, перемішуємо. Накриваємо кришкою й тушкуємо протягом трьох хвилин на середньому вогні.

Змащуємо форму для випікання рослинною олією й викладаємо інгредієнти шарами. На дно викладаємо половину картоплі. Потім — м'ясний фарш. Далі — суміш овочів та грибів. Наступний шар — моркв'яний. Зверху викладаємо решту картоплі.

Популярні новини зараз

Мобілізація в 2026 посилиться: кого не випустять із країни та чому армії терміново потрібні "не залізо, а люди"

Новий 2026-й зустрічаємо з Вогненним Конем: секрети, як прикрасити будинок, щоб залучити удачу та благополуччя

Грибний суп-пюре: зігріваючий аромат лісу на вашій кухні, простий і правильний рецепт

Українських ухилянтів "зловлять" з усіх боків: ТЦК запускає цифровий капкан, що грозить штрафами та арештами

Показати ще

Перемішуємо сметану, вершки та натертий сир. Заливаємо страву.

Ставимо наповнену форму в розігріту до 200 °С духовку та запікаємо протягом 40–50 хвилин до утворення рум'яної скоринки.

Читайте також: