Сама назва "форшмак «перекладається з німецької як» закуска «або»їжа перед їжею". Якщо приготувати форшмак по наведеному нижче рецептом, то відразу стає зрозуміло, чому блюдо з розряду закуски перейшло в основне блюдо. Адже в ньому вже відразу міститься і хліб, і картопля, які могли б виконувати роль гарніру до оселедця.
Оселедець для цієї страви потрібна бочкова. Її потрібно почистити, відокремити від кісток і шкіри. Якщо оселедець дуже солона, то її можна на 2 години покласти в молоко. Перед нарізкою оселедець потрібно буде протерти паперовим рушником. Нарізаємо її на дрібні кубики.
Читайте також:
Аж вуса смикаються: Лукашенко вже просить зняти з Білорусі санкції, на картоплі не протримаєшся.
Біжать так, що труси злітають: в мережі показали ганьбу російських військових. Відео.
У Зеленського повідомили Путіну погані новини. Це увійде в історію.
Після 12 років казкового шлюбу: Олена та Тарас Тополя раптово оголосили про розлучення, що відомо зараз
ПриватБанк ріже кеш: нові ліміти, через які доведеться планувати кожну гривню
"Закони мають діяти не лише на Землі, а й у космосі": стався перший злочин поза планетою, як все закінчилось
Нова мобілізація у 2026 році: що може зміниться для українців
