24 серпня 2024 року Україна відзначила 33 річницю Незалежності, і цей день став знаменним у багатьох планах.

Відбувся обмін військовополоненими у форматі 115 на 115, також Володимир Зеленський прозвітував про перше успішне використання вітчизняної ракети-дрону "Паляниця".

Також в Україну прибув Президент Польщі Анджей Дуда, який висловив упевненість, що скоро війна в нашій країні закінчиться. Якими ще заявами відзначився президент?

Владимир Зеленский и Анджей Дуда

Президент Дуда наголосив, що Польща з перших днів підтримує Україну, яка захищається від російських окупантів.

"Я переконаний, що війна незабаром завершиться перемогою сил свободи над світом тиранії. Тоді з темряви війни на руїнах почне куватися новий світ. Сьогодні про це мало хто пам'ятає, але коли Європа піднімалася з руїн, спричинених німецьким та радянським тоталітаризмом, розпочався процес створення спільноти". держав континенту" , - сказав він, маючи на увазі ЄС.

Популярні новини зараз

Як легко позбутися бур'янів на плитці: після цього ваш тротуар буде ідеальним завжди

"Про що я мріяла": Катя Реп'яхова похизувалася "хоромами", в яких житиме з Віктором Павліком

До села тепер на маршрутці не дістанешся: вводяться жорсткі правила - що чекає на українців

Потап закордоном похваливася новим життям в обіймах зірки "Відчайдушні домогосподарки": "Попереду чудові часи"

Показати ще

Анджей Дуда підкреслив, що Польща та Україна мають спільну історію та спільні цінності. Президент Польщі також підтвердив, що його країна підтримає Україну на шляху вступу до ЄС.

Президент Польщі Анджей Дуда, фото: youtube.com

Анджей Дуда запевнив, що просив би свого українського колегу Володимира Зеленського не стріляти у російських солдатів, якщо вони вирішать піти з України.

"Якщо хтось на когось нападає, то має брати до уваги, що сам буде побитий. Але якщо буде так, що росіяни зроблять те, що мають зробити, тобто повернуться додому і російські війська виходитимуть з України та українські війська будуть їх атакувати, то я перший візьмуся за телефон і подзвоню Володимиру Зеленському і скажу: не бомбардуйте їх, коли вони йдуть.

"А якщо буде зайнято?" - Іронічно відповів йому Зеленський. Однак Дуда підкреслив, що дзвонитиме поки що не додзвониться.

Володимир Зеленський, фото: youtube.com

Читайте також:

У путіна висловилися про мирні переговори з Зеленським, які були зірвані через наступ на Курськ .

Зеленський зробив важливу заяву та назвав місто, яке хочуть захопити окупанти