Про це йдеться у офіційному телеграм-каналі Арма.

Влітку минулого року посли країн G7 висловили сподівання, що після обрання нового керівництва АРМА зможе розвиватися так, щоб ефективно виконувати свої функції, зокрема управління заарештованими російськими активами. Крім того, G7 називала продаж арештованих активів в управлінні АРМА через онлайн-аукціони у "Прозорро.Продажі" однією з пріоритетних реформ України на 2024 рік.

Звіт Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) за 2022 р. та І півріччя 2023 р. продемонстрував, що АРМА не виконувала стандарти ідентифікації, розшуку та повернення злочинних активів. Йшлося також про відсутність співпраці з іншими антикорупційними органами України.

За останній рік роботи Агентство продемонструвало, що здатне бути ефективним, відкритим та безкомпромісним стосовно злочинних активів. АРМА нарешті відкрила публічний доступ до Реєстру заарештованих активів, розпочала реалізацію таких активів виключно через систему Прозорро. Продажі, проводить та вдосконалює конкурси для керуючих. Зокрема, Агентство плідно співпрацює з іншими антикорупційними органами в рамках однієї антикорупційної інфраструктури, а також здійснило "очищення" Агентства від неблагополучних кадрів та багато іншого.

«Ми продовжуємо фундаментальні зміни в Армі. Агентство активно виконує рекомендації G7, прислухається до громадянського суспільства і наближає сферу виявлення, розшуку та управління активами до європейських стандартів», — наголошує голова АРМА Олена Дума.

Більше результатів Агентства за останній рік роботи можна дізнатися у відкритому листі АРМА до послів країн G7:

🔗 Російською мовою.
🔗 Англійською мовою.

Популярні новини зараз

Шикарна закуска: рецепт печериць в беконі з сиром. Робимо у духовці

"Чито грито": про що співав Вахтанг Кікабідзе у легендарній пісні з фільму "Міміно"

Ніби тільки з плити: як зберегти блюдо теплим, якщо немає світла та газу

Як приготувати смачний домашній сир в духовці. Старовинний рецепт

Показати ще