Колишній радник Офісу президента Олексій Арестович вважає, що війна Росії проти України може тривати аж до 2032 року.

Як повідомляє ТСН , про це Арештовія заявив в ефірі ALPHA MEDIA.

"Росія шукає нові форми імперії. За термінами, електоральними у тому числі, вона повинна її відшукати, стати на роздоріжжя 2032-35 року. До цього точно триватиме активна фаза протистояння. Але активна фаза геополітичного протистояння не означає активну фазу бойових дій. Може. означатиме, але не обов'язково означає", - сказав він.

Навіть якщо війна завершиться, на думку Арестовича, інформаційна пропаганда, економічні, дипломатичні конфлікти, російські спецслужби ще довго в Україні.

"Ми з ними в конфлікті дуже надовго, і з цього треба виходити під час будівництва України як такої, всіх наших стратегічних планів. За певних умов є сценарій, де ми в гарячій фазі воюватимемо ще кілька років, можливо, аж до самого 2032 року ", - додав він.

Втім, за його словами, Росія не зможе здійснити цей сценарій самостійно, вона може заручитись підтримкою Китаю.

Популярні новини зараз

Огірки виростуть солодкими і хрусткими: як правильно посадити насіння, не зіпсувавши їх

Його називають "Весняна насолода": рецепт салату з молодою редискою, куркою та яйцем

Не потрапіть на прийом: як українців обманюють при оренді квартир

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Показати ще

Коли Китай повністю бере Росію своє військове утримання. Або вона знаходить ще подібне джерело, що дозволяє постачати, озброювати регулярно сотні тисяч людей або мільйони. Я крім Китаю нікого не бачу, хто потягне це. Наскільки це потрібно Китаю – у мене величезні сумніви, хоча за певного варіанта якісь 1,5% на цей сценарій залишається", — пояснив Арестович.

Він наголосив, що Україна має бути готова до тривалої війни. Він не виключає сценарію ірано-іракської війни, коли дві держави постійно обстрілювали одна одну.

Але те, що протистояння буде досить жорстким навіть після припинення бойових дій, я не сумніваюся. Наприклад, такий сценарій – жодного солдата на території України вже немає, а обстріл з-за кордону триває. Війна міст, стріляють ракетами тощо. Така фаза колись була в ірано-іракську війну - сторони вичерпалися, і настав період, коли вони закидали один одного балістичними ракетами досить довго. Може, і в нас таке", - підсумував він.

Читайте також: