Про це вони розповіли на своєму офіційному сайті.

На думку ексначальника штабу полку «Азов» Владислава Соболевського, міграційна криза на кордоні з Польщею може бути насправді відволікаючим маневром керівництва РФ та Білорусі задля наступу на територію України. Окрім цього, він наводить слова американського генерала Бена Ходжеса та наголошує на інших небезпеках: «Однозначно залишається ризик атаки на так званий Сувалківський коридор, котрий з'єднує Польщу з країнами Балтії та НАТО, але одночасно розділяє територію Калінінградської області РФ та Білорусі».

А відтак, каже керівник Київського осередку Національного Корпусу Сергій Тамарін, просто посилювати загони територіальної оборони мало, необхідно також створити Міжнародний центр протидії гібридним загрозам. «За посередництва такого центру можна було б координувати спільні зусилля країн регіону, націлені на боротьбу із викликами воєнного, а також інформаційного характеру», - міркує він.

Як розповідається на сайті, учасники конференції обговорювали тему створення цього Центру, а також Штабів оборони задля, по-перше, посилення офіційних силових структур, по-друге, вчасного реагування на всі нові загрози. До того ж, додає Тамарін, Росія разом із ліберальними організаціями вдається до риторики прав людини з метою маніпуляції державами, що постраждали від мігрантів.

Водночас колишній спікер прем'єр-міністра Литви Адрюс Бачуліс пояснив, у чому помилилася Литва, якій до того ж першій випало зустрітися з проблемою мігрантів із білоруського кордону. «Як журналіст він наголосив на тому, що окрему увагу варто приділити контролю над допуском ЗМІ до місця події», - підкреслено у публікації.

Також представники Нацкорпусу розповідають, що Даріуш Матерняк з Центру досліджень «Польща-Україна» наполегливо рекомендував розповідати західним партнерам про істинну суть міграційної кризи, яка насправді є операцією керівництва РФ та Білорусі. «Експерт наголосив на можливості залучення інтернаціонального підрозділу LITPOLUKRBRIG, зазначивши, що такий шанс є, але остаточне рішення залишається за урядами Литви, Польщі й України», - розповідається у публікації.

Популярні новини зараз

Доведеться одразу віддати майже 8 тисяч: українських водіїв почали масово штрафувати у Польщі

Виростуть хрусткими та солодкими: спробуйте цей японський метод вирощування гарних та смачних огірків

З-за столу не встанете без добавки: рецепт простого пирога з куркою на сметані

Не притягуйте покійника в будинок: що ні в якому разі не можна робити на цвинтарі, поминаючи рідних та близьких

Показати ще

Як повідомляв Hyser, Жорін заявив, що Росія намагається викликати напругу, стягуючи свої війська до українського кордону.

Також Hyser писав про те, що Нацкорпус зайнявся військовою підготовкою українців на вишколі 20 листопада.