Оригінал - на сайті "Кореспондент"

Прочитала матеріали колег-журналістів про те, як нинішній заступник голови офісу президента Андрій Смирнов особисто допомагав екс-голові Дніпровського райсуду Києва Миколі Чаусу втекти з країни. Не в такому і Далекому 2016 році Смирнов ховав горе-суддю в підземному паркінгу відомого ЖК столиці, а потім допоміг йому виїхати в Молдову. І тут я згадала старий жарт радянського генпрокурора про те, що"головне, в ході слідчих дій не вийти на самих себе".

Тільки проблема Смирнова в тому, що вищим Антикорупційним судом задокументовано, що саме він, будучи на той час адвокатом, був співучасником втечі колишнього голови Дніпровського райсуду Чауса. Отже, і сьогодні зобов'язаний розділити з Чаусом долю і сидіти поруч за гратами в залі суду.

Виходить, що спочатку спрямоване на дискредитацію Порошенка повернення Чауса зіграло злий жарт з самим Зеленським і наближеним до нього Смирновим. Але це й не дивно, на Банковій не привчені думати Далі одного ходу вперед.

Тепер Смирнову терміново потрібно було перейти до плану "Б" і рятувати свою шкуру, відхрещуючись від будь-яких спільних справ з Чаусом. Що він і зробив. Адже рано чи пізно слідство все-таки вийде на Смирнова, і його притягнення до відповідальності кине тінь на всю "зграю" Єрмака.

Далі-більше. Негласно Смирнов - " смотрящий "за судами в офісі Зеленського, а за сумісництвом-управляє роботою свого адвокатського бюро"Смирнов і партнери". Тут не потрібно мати юридичну освіту, щоб скласти "два плюс два" і зрозуміти, хто весь цей час протягував через суди потрібні рішення за вигідними для своєї контори справах.

Популярні новини зараз

Кожен другий гробить своє здоров'я: яку популярну олію не можна використовувати для смаження

Може знищити цілі міста: вчені розповіли про астероїд "Апофіс", який наближається до Землі

Перше кохання Насті Каменских: чому пара не склалась і ДТП, в якій загинула ціла родина

Пообіцяли йому перемогу у війні: стало відомо, з ким міг радитися путін, нещодавно теж їздив до них

Показати ще

Далі фіксуємо другий, але ще більш абсурдний факт. "Торговець посадами" Єрмак, мабуть, не просто за гроші, а за дуже великі гроші, примудрився людини з такою заплямованою репутацією, як у Смирнова, призначити в робочу групу з питань реформування кримінальної юстиції в Комісії з питань правової реформи. Таким призначенням він фактично "пустив козла в город". А Смирнов, користуючись моментом, спритно налагодив роботу всіх ланок корупції в судовому секторі.

Тепер Чаус своїм феноменальним поверненням фактично влаштував своєрідний іспит на вошивість для правоохоронних органів і судової системи.

За законом Смирнов повинен сидіти. По факту, сподіваюся, опиниться за гратами.

Катерина Селантьєва