Реальне зміцнення національної оборони в Україні підміняють імітацією. З такою заявою колишній заступник секретаря РНБО генерал-майор Сергій Кривонос виступив на своїй сторінці в Facebook.

«На розгляд Верховної Ради на позачерговому засіданні зараз виносять законопроєкт «Про основи національного опору» – замість законопроєкту «Про територіальну оборону», якого взагалі немає в списку на розгляд, що мене не дивує. Чисельність ЗСУ передбачається збільшити, і на це знадобляться два з половиною мільярди гривень – а нашій армії грошей і так не вистачає. Новий законопроєкт – це не посилення армії, а прояв показного патріотизму», - вважає генерал.

Він нагадав, що для оборони країни потрібні не красиві слова, і навіть не добрі наміри, а своєчасні та дієві рішення.

«Голосування за цим проєктом стане моментом істини для всіх учасників законотворчого процесу. Чи стане очевидно, хто фактично саботує розв'язання важливих питань захисту країни, в тому числі створення системи територіальної оборони. До цього часу ці люди могли посилатися на відсутність законодавчої бази, але тепер у них такого виправдання не буде. Однак тим, хто небайдужий до справи створення територіальної оборони, в будь-якому випадку не варто опускати руки. Нехай буде втрачений час, але рано чи пізно здоровий глузд візьме своє. Хіба що потім доведеться розбирати більше завалів», - заявляє Сергій Кривонос.

Раніше, як повідомляє Hyser, він висловив намір самостійно йти у велику політику.

Також Кривонос розповів про те, що в Генеральному штабі був підготовлений план військової операції по поверненню Криму, але вона зірвалася через зраду.

Популярні новини зараз

Картопля виросте дрібною і буде вся в дірочках: які помилки ви припускаєте при посадці

Він танутиме в роті: рецепт справжньої віденської великодньої паски

Чим підгодувати часник навесні, щоб він виріс розміром із куряче яйце: секрет турецьких городників

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Показати ще