У Міністерстві оборони України заявили про те, що Росія може планувати реалізувати на українських територіях "Грузинський сценарій".

Так, у Міністерстві оборони України заявили про те, що Росія може планувати реалізувати в Україні "Грузинський сценарій". Нагадаємо, що в 2008 році Росія незаконно відібрала у Грузії Південною Осетію.

Про це свідчать провокації і роздача російських паспортів на окупованих територіях, вважає міністр оборони Андрій Таран, передає "Сьогодні".

Він підкреслив, що вперше з часів розпаду Радянського Союзу біля кордонів України спостерігається розгортання системи управління військами і передових командних пунктів.

"Росія здатна планувати для України повторення грузинського сценарію 2008 року. Для цього можуть бути використані провокації для звинувачення ЗСУ в нападі на мирне населення.",- сказав міністр.

Крім того він акцентував увагу на тому, що 400 тисячам вже виданий паспорт Російської Федерації.

Популярні новини зараз

Що буде з курсом долара вже у травні та до чого готуватись українцям

Українських біженців попередили щодо виплат у Польщі: до чого готуватися

Результат вас точно здивує: навіщо наші бабусі кидали пігулку аспірину в унітаз

Допоможе коробок з-під сірників: як швидко і без проблем очистити будь-яку праску

Показати ще

При тому, що єдиний крок, який би міг зупинити агресію Російської Федерації по відношенню до нашої країни - це надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО.

Поки це питання обговорюється. Водночас президент України Володимир Зеленський заявив про те, що Україна повністю готова до вторгнення з боку РФ. Звичайно, є надія на те, що конфлікт буде вирішений дипломатичним шляхом. Але все ж сильно багато факторів вказують на те, що Росія може завдати удару.

Наприклад, з часів 2014 року, коли сталася незаконна анексія Криму - це перший раз, коли РФ так активно стягує війська до кордонів України. На Донбасі також спостерігається досить неспокійна обстановка.

Раніше Hyser писав про те, що на Донбасі українських військових атакують з повітря.

Також писали, що Росія перекидає Псковську десантуру ближче до кордонів України.

Нагадаємо, що Росія готується до заборони банківських карток Visa і MasterCard.