Російська Федерація взяла курс на загострення конфлікту з Україною

Колишній представник України в Тристоронній контактній групі, дипломат Роман Безсмертний вважає, що враховуючи останні кроки Кремля, російська агресія по відношенню до України буде тільки посилюватися. Тому на мирний розвиток ситуації сподіватися не варто. Таку заяву він зробив в ефірі телеканалу obozrevatel.

Роман Безсмертний зазначив, що якщо раніше існував як мирний, так і військовий спосіб вирішення конфлікту, то зараз мирний розвиток ситуації малоймовірний. Підтверджує це величезне скупчення військової техніки і живої сили на Сході і півночі України. Зараз основною метою РФ є загострення збройного конфлікту.

Дипломат вважає, що ситуація може розвиватися двома шляхами. Перший, це загострення бойових дій по лінії фронту на Донбасі і в Криму. За другим сценарієм можливе виникнення нових місць зіткнення між українськими захисниками і РФ. На сьогоднішній день Україна не виробила спільної позиції між Вашингтоном і Брюсселем, тому якщо така ситуація збережеться, то вона може розгортатися за дуже неприємним для нашої країни сценарієм.

Роман Безсмертний підкреслив, що якщо ситуація піде шляхом загострення, то Україна знову стане полем бою. Він зазначив, що напередодні відбулася розмова між Путіним, Меркель і Макроном, після якого в пресрелізі Росія максимально роздула питання України. Це і є сигналом, що в найближчі роки Кремль не залишить Україну в спокої.

Припинити спроби країни-агресора розпалити війну з новою силою можна за допомогою цивілізованого світу. Однак для цього Україна повинна проявляти активність на міжнародній арені, підтримувати діалог з ЄС, США, а також НАТО.

Раніше портал Hyser повідомляв, що до українського кордону рухаються танки і БТР з усієї Росії.

Популярні новини зараз

Повернення в СРСР: де на дорогах почнуть з'являтися автобуси-витверезники

І ніякого борошна не потрібно: рецепт дієтичної та смачної піци, яка допоможе схуднути

Він танутиме в роті: рецепт справжньої віденської великодньої паски

Ви будете хвалитися ними перед усіма знайомими: рецепт листкових пиріжків з рибою та картоплею

Показати ще

Також наш портал інформував, що Леонід Кравчук розповів правду про різке загострення на Донбасі.

Нагадаємо, що Олексій Арестович передрік четверний удар по Україні з боку Російської Федерації.