Російська партія відкриває представництво в Донецьку

Вперше за всі роки окупації Російська партія вирішила відкрити своє представництво на Донбасі. Так, У Донецьку почне працювати офіс "Справедливої Росії - за правду". Про це повідомив прессекретар Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко в коментарі виданню "obozrevatel".

У Міністерстві закордонних справ такі дії з боку країни-агресора розглядають як черговий крок до посилення конфлікту в ОРДЛО. За словами Олега Ніколенка Росія продовжує нехтувати Мінськими угодами і здійснює дії спрямовані на затягування в своє політичне та економічне поле районів Донбасу, які непідконтрольні Україні.

Підкреслюється, що нещодавно голова фракції "Справедливої Росії" в нелегітимній Державній Думі Сергій Миронов призначив повноважного представника партії на Донбасі. Відзначається, що цю посаду зайняв його помічник Олексій Жигулін, про що повідомлялося на сайтіпартії.

Також у планах було створення представницького центру в Донецьку, який буде приймати людей, які проживають на непідконтрольній Україні території. Згідно з інформацією такий центр буде допомагати в отриманні паспорта РФ, а також сприяти в реалізації "виборчих прав" людей, які отримали російське громадянство.

Олег Ніколенко заявив, що такі дії країни-агресора грубо порушують законодавство і суверенітет України і створює всі умови для фальсифікацій на російських виборах. Представник МЗС зазначив, що в Кремлі повинні почати виконувати зобов'язання щодо врегулювання ситуації на Донбасі на основі поваги суверенітету України, згідно з її законодавством і норм міжнародного права.

Раніше портал Hyser писав, що експерт попередив про повномасштабний наступ Росії. Кремль може ввести війська в Україну під виглядом миротворців.
Також портал Hyser повідомляв, що в уряді розробили план, який допоможе повернути під контроль території на сході країни, окуповані Росією.
Крім того портал Hyser інформував, що колишній глава Генштабу Віктор Муженко розповів, за яких умов Україна переможе в конфлікті з РФ.
Популярні новини зараз

Забирають прямо з машини: автомобілістів попередили про "дорожню мобілізацію" на трасах

Раптово спалилися. У мережі розповіли, з ким живе і ділить ложе Діма Білан

Показати ще