Таксисти просять президента включити їх у програму вакцинації

Таксисти офіційно звернулися до глави держави Володимира Зеленського з проханням включити їх в програму вакцинації від коронавірусу. Про це свідчить лист Української таксомоторної асоціації гаранту, опублікований на порталі taxoport.

Так, члени громадських організацій таксистів звернулися до Президента з проханням включити в програму вакцинації працівників служби таксі. У листі зазначили, що робота водія небезпечна, а під час пандемії коронавірусу ще й існує високий ризик зараження.

В УТМА відзначили, що щодня таксисти контактують з безліччю людей, які потенційно можуть бути носіями вірусу. Такі контакти провокують зростання темпів поширення COVID-19 в країні.

Варто відзначити, що таксисти просять включити їх у другий етап вакцинації, який триватиме з квітня по червень цього року. Це прохання в УТМА пояснили тим, що водії тісно контактують з людьми та відносяться до категорії працівників з високим ризиком інфікування і поширення коронавірусної інфекції.

Також Володимиру Зеленському навели статистику згідно, якою щодня таксисти перевозять близько 2 мільйонів пасажирів. Всього в таких перевезеннях залучено близько 220 тисяч водіїв.

Слід зазначити, що в Україні вже стартувала вакцинація проти коронавірусу. Першими захист від вірусу надають медичним працівникам, які щодня контактують із зараженими і мають максимальний ризик інфікуватися. Також в числі перших прищеплюють бійців на передовій. Зокрема захистився від вірусу і президент Зеленський, він вакцинувався разом з військовослужбовцями в зоні ООС.

Раніше портал Hyser інформував, що Володимир Зеленський подав до Верховної Ради проєкт закону, який змінить життя українців на краще.

Популярні новини зараз

Огірки виростуть солодкими і хрусткими: як правильно посадити насіння, не зіпсувавши їх

Діти будуть у захваті: як вдома приготувати смачні мармеладні ведмедики на кшталт Haribo

Два "огірка" в один ріт: Леся Нікітюк злила "хмільне" відео про вибрики найближчого чоловіка

Показати ще

Також портал Hyser інформував, що Володимир Зеленський записав нове відеозвернення до українців, в якому підбив підсумки четвертого засідання РНБО.

Крім того портал Hyser інформував, що Володимир Зеленський анонсував масову чистку в лавах фракції "Слуга народу". Президент заявив, що в партії не повинно бути випадкових людей.