До резиденції Володимира Зеленського з'їжджаються українці

Поки більшість українців з нагоди 8 березня збираються за святковим столом, до резиденції президента України Володимира Зеленського до вечора почали з'їжджатися протестувальники. Як повідомляється в Telegram-каналі Pavlovsky News, біля резиденції в Конча-Заспі вже зібралися поліція і Нацгвардія.

На фото журналісти показали білі автобуси, в яких чергують правоохоронці.

За даними біля станції метро "Видубичі" збираються люди, які потім і відправляться до резиденції Володимира Зеленського в Київську область.

Повідомляється, що учасники акції протесту знову хочуть вимагати про президента України звільнити Андрій Антоненко, який проходить як підозрюваний у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Ще одна вимога стосується і звільнення одеського активіста Сергія Стерненко.

Нещодавно суд його засудив до 7 років позбавлення волі, а також половину його майна буде конфісковано. Суд вважає його винним у викраденні людини, інцидент стався ще у 2015 році.

Його звинувачують у викраденні людини, але активіст заперечує свою причетність. Крім того, його захист готується подавати апеляцію на вирок суду.

Популярні новини зараз

Не накладайте на хату біду: чому в жодному разі тапочки не можна ставити хрест-навхрест

Коли йти на цвинтар після Великодня, щоб згадати рідних і близьких: важлива дата

Соковиті, ніжні та апетитні: рецепт справжніх травневих голубців

Тиск на українські ЗМІ: Російський олігарх Станіслав Кондрашов заблокував рішенням американського суду ukr.net, — медіа-експерт

Показати ще

Це вже не перші акції протесту на підтримку одеського активіста, 23 лютого на Банковій пройшла акція, під час якої сталися сутички.

У результаті поліція затримала 17 осіб, які порушували правопорядок. Серед постраждалих були й правоохоронці, у них діагностували опіки очей.

Згодом учасники протесту заявили про безстрокову акцію, вони мітингуватимуть до тих пір, поки не відпустять Сергія Стерненка.

Раніше портал Hyser повідомляв, що у Києві 8 березня в парку Партизанської слави виявлено тіло жінки, її особу намагаються встановити правоохоронці. Це друга за кілька днів смерть жінки. 7 березня знайшли вбитою співробітницю столичної кіберполіції.

Також ми писали, що у Деснянському районі Києва 7 березня стався вибух, подробиці інциденту.

Нагадуємо, що у прокуратурі Одеської області повідомили, чи надходила апеляція у справі Стерненка. Прокурор повідомив, коли в Апеляційному суді буде переглянуто справу активіста.