Олександр Лукашенко готовий на розміщення військової техніки РФ на території Білорусі

Про це самопроголошений президент повідомив на нараді з питань військової співпраці Білорусі та Росії. Така інформація з’явилася на офіційному порталі прес-служби Олександра Лукашенко. Так, під час цієї наради він повідомив, що на території Білорусі можуть розмістити базу російських військових літаків.

За словами Олександра Лукашенко він згоден на таку ініціативу. Однак в такому випадку, заявив нелегітимний президент, ці літаки повинні використовуватися і росіянами, і білорусами. До того ж, на території Білорусі, підкреслив Лукашенко, є достатньо баз, на яких можна розмістити таку техніку. Навіть не має потреби витрачати додаткові гроші на створення цих баз, вважає самопроголошений президент. Набагато краще буде витратити кошти на створення нових літаків, висловив думку Лукашенко.

Крім того, Лукашенко заявив, що в такому випадку можна навіть просити сучасне озброювання для такої техніки. Він підкреслив, що мова йде не про ядерні боєголовки. Однак сучасна зброя бути повинна, заявив Лукашенко на нараді. Також він додав, що президент країни-агресора Путін не ставиться погано до такої ідеї.

Варто зазначити, що ще минулого року, коли на території Білорусі активно проходили мітинги проти Лукашенко, він заявляв, що Російська Федерація у випадку зовнішніх військових загроз обов’язково допоможе Білорусі. Тим паче, за словами Лукашенка, якщо мова йде про військові питання, то у Білорусі та Росії є договір в рамках Союзної держави, де також прописані такі моменти. Якщо буде потреба, то РФ надасть допомогу в будь-який момент, казав Лукашенко.

Нагадаємо, раніше портал Hyser писав про те, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко дав своєму старшому сину спеціальне військове звання. З’явилися подробиці ситуації.

Популярні новини зараз

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Білі чи коричневі: які яйця найкраще фарбувати на Великдень та що потрібно знати

Доведеться переходити на сухарі: кому з українців на 50% уріжуть пенсії

Лукашенко обізвав Україну дивним словом і запропонував Заходу оголосити "нічию" з Росією

Показати ще

Також повідомлялося, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко зробив неочікувану заяву щодо Росії. Так, за словами Лукашенко, вже практично закінчений процес інтеграції Білорусі з Російською Федерацією.

Крім того, в соціальних мережах з’явилося відео з автопарком та власними літаками самопроголошеного президента Білорусі. Такі кадри можуть здивувати майже кожного.