Зараз в Україні немає підстав для проведення позачергових парламентських виборів.

Про це заявив голова Верховної Ради України Дмитро Разумков в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні не бачу підстав для дострокового припинення діяльності парламенту дев'ятого скликання", - сказав Дмитро Разумков

Спікер парламенту зазначив, що нині не існує жодної причини для дострокового припинення роботи Верховної Ради, які були б визначені Конституцією.

Як повідомив Дмитро Разумков, у парламенті існує монобільшість, яка діє на правах коаліції, працює Кабінет Міністрів, і прем'єр-міністр виконує свої функції.

"Якщо ми з вами говоримо про норму, яку чітко виписано і за якою є рішення Конституційного Суду, - що парламент протягом 30 днів однієї чергової сесії не зміг зібратися на пленарне засідання - то, слава Богу, в парламенті дев'ятого скликання жодного разу не було такого... Тому тут теж жодних підстав немає", - підкреслив Дмитро Разумков.

Популярні новини зараз

Нарешті дочекалися: українці зможуть отримувати доступні квартири за новою програмою

Доведеться одразу віддати майже 8 тисяч: українських водіїв почали масово штрафувати у Польщі

Білі чи коричневі: які яйця найкраще фарбувати на Великдень та що потрібно знати

Полуниця виросте солодше за мед: як її потрібно поливати, щоб зібрати шикарний урожай

Показати ще

Як відомо, нещодавно з'явилася інформація про те, що президент Володимир Зеленський на зустрічі з керівництвом фракції "Слуга народу" пригрозив розпуском Верховної Ради через законопроєкт про державних службовців.

Він хоче, щоб був прийнятий закон про держслужбовців з його пропозиціями. Зеленський хоче, щоб парламент працював продуктивно і командно.

У той же час, згідно з результатами опитування Центру Разумкова "Оцінка ситуації в країні, довіра до політиків, електоральні орієнтації громадян (січень-лютий 2021 р.)", близько 50% українців підтримують відставку Кабміну, а також дострокове припинення повноважень Верховної Ради і Президента України та проведення дострокових виборів.

Дострокове припинення повноважень Верховної Ради і проведення дострокових виборів до парламенту підтримують 52% опитаних, не підтримують 31%.

Раніше "Нyser" писав про те, що у "Слузі народу" висловилися про другий термін Зеленського.

Також наш портал повідомляв, Зеленський підписав закон, який вносить зміни в процедуру обрання керівників ВУЗів.

Нагадуємо, радник глави офісу президента Михайло Подоляк заявив, що немає необхідності відправляти у відставку Кабінет Міністрів.