Щоб зробити вибір на користь Російської вакцини від коронавірусу» Супутник V", потрібно бути нейтральною і сильною державою – Україна не в їх числі.

Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту Новини України-From-UA розповіла юрист Олена Лукаш.

За її словами, вірити офіційній статистиці щодо смертності осіб від коронавірусу в Україні немає жодних підстав.

"Я в цьому плані жодної адекватної статистики не бачила...у нас навіть судмедекспертиза померлих осіб не проводиться. Помер-і, як то кажуть, отримаєте свідоцтво про смерть», - пояснила вона.

Водночас Лукаш підкреслює, що розраховувати Україні на допомогу «своїх західних партнерів» у боротьбі з коронавірусом абсурдно.

"Наша співпраця з керівниками країн G7, різних фінансових фондів і транснаціональних корпорацій більше нагадує окупацію, де прокуратор і гауляйтори розуміють один одного шляхом написання і прочитання твіттів на сторінці відповідних посольств. Справа не тільки в забороні купувати російську вакцину – справа у всьому... Це нескінченно принизливо, притому ще й присмачують прекрасними висловлюваннями, мовляв, ми вам не банкомат, А ви взагалі задній двір Росії», - підкреслила вона.

Популярні новини зараз

Був главою уряду: кращого друга Путіна розстріляли прямо біля його лімузина.

Як приготувати лимонну воду для орхідеї, щоб вона постійно цвіла

Показати ще

Лукаш акцентувала увагу на тому, що російська вакцина, що відноситься до типу векторних, вважається однією з найефективніших і безпечних, проте українська влада неправомірна сама вирішувати питання з вакцинацією населення препаратом «Супутник V».

"Що стосується російської вакцини, то вибирати вакцини може дозволити собі сильна і нейтральна держава...ось щоб ми могли щось вибирати, потрібно взагалі мати хоч якусь суб'єктність. А поки, як то кажуть, "сиди на заваленці і чекай сигналу, мессенджа"", - підкреслила вона.

При цьому Лукаш навела позицію канцлера Австрії Себастьяна Курца, який заявив про готовність країни надати потужності своїх австрійських компаній для виробництва російської та китайської вакцини, а також для виробників інших країн.

"Нам не важливо-ми нейтральна держава-Російська, Китайська вакцина. Мова йде про те, щоб отримати якомога більше безпечних вакцин і швидше – незалежно від того, ким вона розроблена», - процитувала вона слова Курца, підкресливши, що саме так чинить сильний лідер, який думає про свою країну.

На думку Лукаш, те, що відбувається, зараз в Україні, найкраще охарактеризував екс-посол Канади в Україні Роман Ващук: «Україна – це країна - лабораторний кролик, де поруч осіб проводяться експерименти такого характеру, які б ніколи не проводилися в країнах їх походження і постійного проживання».