Якщо ви досі викидали картопляні паростки, як непотрібне сміття, то, друзі, ласкаво просимо до клубу тих, хто упускає справжнє золото для городу.

Досвідчені дачники з вас посміялися б — але по-доброму. Тому що вони знають: паростки — це не відходи, а справжнє живе підживлення.

Зберігання картоплі, фото: youtube.com

Що відбувається з картоплею навесні?

З настанням весни запаси торішньої картоплі починають "оживати". З очей тягнуться паростки, бульби в'януть, стають зморшкуватими і втрачають будь-яку кулінарну привабливість. Ну, не хочеться таке варити, визнаємо чесно. Але й на сміття — не варто!

Чому? Тому що ці паростки — не просто відростки, а повні резервуари корисних речовин, які можна направити на благо інших рослин.

Що з ними робити?

А тут починається магія. Досвідчені городники роблять із паростків настій для поливу . Прямо як відьом зілля — лише для грядки. Рецепт простий:

Популярні новини зараз

Як не отримати штраф за помилки у військовому обліку: що важливо знати про ТЦК та мобілізацію

Гороскоп на завтра, 12 квітня: танець Юпітера та Місяця допоможе налагодити життя – дійте

Бабуся Ані Трінчер розповіла про пластичні операції внучки: "Була мила, гарненька дитинка. А тепер..."

Картопляні паростки: скарб, який ви викидали даремно, чому досвідчені городники так не роблять

Показати ще
  • зберіть паростки (можна з млявою картоплею),
  • подрібніть,
  • залийте теплою водою,
  • дайте настоятися кілька днів.

Вийде натуральне зелене підживлення, багате мікроелементами. Відмінно підійде для томатів, перців, капусти та навіть квітів. Рослини скажуть вам "дякую" буйним ростом і міцним листям.

Урожай картоплі, фото: youtube.com

І вигода, і порядок

У такий спосіб ви не тільки позбавитеся від пророслої картоплі, яка все одно вже не їжа, але й отримаєте безкоштовне, екологічне добриво . Економія на покупних добривах та плюсик у карму дачника.

Читайте також:

Ранній урожай солодких та соковитих помідорів забезпечений: додайте це до грядок на городі.

Коли навесні потрібно білити дерева та як це робити: рецепт чудо-розчину для саду.