Нещодавній великомасштабний авіаудар Росії з енергетичної інфраструктури України є суворим нагадуванням про продовження стратегії дестабілізації країни шляхом завдання ударів по коштах до існування цивільного населення. Про це пише закордонне видання "welt".

Цей метод ведення війни, спрямований на те, щоб занурити Україну в темряву, паралізувавши її потужності з виробництва електроенергії, наголошує на необхідності переоцінки військової підтримки, яка надається Україні її західними союзниками.

На даний момент нещадні атаки Росії вже завдали значних збитків, знищивши половину потужностей з виробництва електроенергії в Україні та обійшовши країну мільярдами євро. Що ще важливіше, ці атаки загрожують створити гуманітарну кризу, особливо з наближенням зимових місяців, що може спровокувати нову хвилю біженців, які біжать до Європи.

Незважаючи на тяжку ситуацію, здатність України захищати себе залишається недостатньою. Системи протиповітряної оборони країни, у тому числі поставлені західними союзниками, є недостатніми для захисту від складних і одночасних атак з використанням безпілотників і ракет.

Ракети: скрін з відео

Президент України Володимир Зеленський підкреслив цю вразливість, наполегливо закликаючи до збільшення числа систем ППО, таких як батареї Patriot, щоб захистити країну від бомбардувань, що продовжуються.

Популярні новини зараз

А в росії так можна? У Лівані в злочинців вибухнули телефони, кухонні прилади та навіть машини

Повітряний яблучний пиріг з божественним ароматом – рецепт ідеального десерту на швидку руку

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Враховуючи обставини, зростає аргумент на користь того, щоб дозволити Україні перейти у наступ, націлившись на військові об'єкти у Росії. Це включатиме удари по аеродромах, ракетних складах та інших військових об'єктах, які безпосередньо сприяють атакам, що продовжуються. Досі здатність України проникати глибше на територію Росії була обмежена безпілотниками власного виробництва, але цей підхід може бути підкріплений далекобійною зброєю, що поставляється Заходом.

Дозвіл Україні завдавати ударів по цих військових цілях був би стримуючим фактором і міг би знизити інтенсивність атак Росії, тим самим захистивши українську інфраструктуру та громадянське населення. Це також відповідало б інтересам західних країн, які стурбовані можливими наслідками подальшої дестабілізації України, включаючи перспективу великомасштабної кризи біженців у Європі.

Читайте також:

Мобілізація по-новому: ТЦК суттєво спростили роботу - повістки полетять бадьоріше

Екстрені відключення світла: в Укренерго та ДПЕК попередили українців

Борги за комуналку: кому спишуть усі "хвости" і за яких умов