З 19 серпня без перерви палає нафтобаза в Ростовській області, проте про цю подію російські федеральні відомства і телеканали мовчать, а влада дуже неохоче розповідає про те, що відбувається.

Так, пожежа, що почалася на нафтобазі в Пролетарському районі Ростовської області після атаки українського безпілотника, не можуть загасити вже четверту добу. Це випливає з вечірнього повідомлення в Telegram губернатора Ростовської області Василя Голубєва у вівторок, 20 серпня.

За його словами, вогонь гасять 520 людей, готуються задіяти авіацію. Безперебійне водопостачання забезпечують три пожежні поїзди, а також 5 магістральних ліній до них та водоймища, звідки надходить вода.

Зараз пекельне полум'я охопило понад 10 тисяч квадратних метрів, горять 22 цистерни з паливом із 76.

Кажуть, що температура усередині нафтобази перевищує тисячу градусів. Там плавиться навіть сталь, не кажучи вже про захисне екіпірування пожежників.

Є відомості, що довелося залучати для гасіння вогню літаки, тому що через жахливу спеку пожежні машини не можуть під'їхати досить близько — лопаються шибки тощо.

Популярні новини зараз

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Тепер повістки вручатимуть по-новому: до чого слід готуватися

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Показати ще

Наскільки там сильна пожежа, можна зрозуміти по кадрах у соцмережах.

Число постраждалих під час пожежі в Пролетарську на сьогоднішній день становить 42 особи, пише ТАРС із посиланням на медиків. Уточнюється, що п'ятеро рятувальників госпіталізовано у тяжкому стані та їх авіацією доставили на лікування до Санкт-Петербурга.

При цьому голова адміністрації Пролетарського району Валерій Горнич у розмові з журналістами цю інформацію "не підтверджує та не спростовує".

"Ніхто не помер. У нас ніхто не загинув. У нас взагалі у Пролетарську тяжких немає. Є такі, які потрапили під теплову хвилю. З опіками тяжких у нас немає. Двох відправили вчора до лікарні, щоб вони були під контролем медиків. Усі живі -здорові", - каже Валерій Горніч.

Тим часом у Росспоживнагляді заявляють, що стан повітря після пожежі в Пролетарську нормальний.

При цьому очевидці пишуть у соцмережах, що шлейф диму вже дістався Ростова, подолавши понад 150 кілометрів. Цю інформацію підтверджують фотографії з наукового супутника Sentinel-2 Європейського космічного агентства.

Читайте також:

Спека дається взнаки: Лукашенко розповів, як мститиме всьому світу - і це він не жартує

Це вже повний крах Росії: скільки у Путіна залишилося літаків для ударів по Україні

Тепер Путіна проклинатимуть по всій країні: у Росії повністю перестав працювати Youtube - росіяни завили