На сьогоднішній день Президент Росії Володимир Путін може бути заарештований і переданий МКС у 123 державах світу, які визнають Гаазький суд. Саме тому російський диктатор нечасто кудись виїжджає. Азербайджан до списку "небезпечних" країн не входить.

Так, щоб продемонструвати імідж активного дипломата, а також відвернути увагу російської громадськості від українського вторгнення до Курської області, Володимир Путін та Сергій Лавров вирушили до Азербайджану.

Відомо, що 18 серпня 2024 року Ільхам Алієв та його дружина Мехрібан Алієва організували для Володимира Путіна неформальну вечерю у резиденції "Загульба". Крім того, у Баку російський лідер взяв участь у церемонії покладання вінка до монумента "Вічний вогонь" та відвідав кафедральний собор Святих дружин-мироносиць.

А 19 серпня в Баку відбулися переговори між президентами РФ та Азербайджану Володимиром Путіним та Ільхамом Алієвим. Глави двох держав обговорювали врегулювання вірмено-азербайджанського конфлікту, а також підписали три угоди та три меморандуми.

Зокрема, Москва та Баку вирішили спільно створювати танкери для перевезення нафти.

"Їх використання, зокрема на Азово-Чорноморському та Каспійському маршрутах, дозволить наростити постачання енергоресурсів на світові ринки", - зазначив Володимир Путін.

Популярні новини зараз

Тепер повістки вручатимуть по-новому: до чого слід готуватися

А в росії так можна? У Лівані в злочинців вибухнули телефони, кухонні прилади та навіть машини

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Показати ще

А ось на думку аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), правитель Росії Володимир Путін поїхав до Баку, щоб відвернути увагу від "незручної ситуації" в Курській області.

І справді, російські державні ЗМІ протягом останніх двох днів зосередили увагу на поїздці Путіна до Азербайджану, висвітлюючи навіть незначні деталі, ймовірно, щоб відвернути увагу від напруженої ситуації в Росії, насичуючи інформаційний простір демонстрацією глобальної дипломатичної діяльності Кремля та його уявних успіхів.

Читайте також:

Їх розхоплюють насамперед: які вживані автомобілі зі США обирають українці - список

ПриватБанк попередив про нові банкомати: як ними користуватись і що потрібно знати

Адже хотіли заморозити Україну: у Росії вже половина регіонів сидить у холоді без світла та опалення.