Якщо вірити даним опитування, яке проводила соціологічна служба Центру Разумкова у травні 2024 року, то абсолютна більшість українців, а саме 93% з оптимізмом дивляться у майбутнє своєї країни та вірить у перемогу України над Росією. При цьому українці готові жити без світла і тепла і рік, і два, і три заради перемоги над Росією та членства у Євросоюзі. Європейці шоковані такою стійкістю українського народу.

Так, Європейський комісар з питань енергетики естонка Кадрі Сімсон в інтерв'ю Financial Times розповіла , що після того, як вона на власні очі побачила масштаби руйнувань енергетичної інфраструктури України, то впевнена, що майбутня зима може стати найскладнішою для України.

Кадрі Сімсон сказала: "Наступна зима найімовірніше перевірить стійкість українського народу так, як не було на нашому континенті з часів Другої світової війни".

Чиновниця зазначила, що інтенсивність атак Росії на енергетичну та цивільну інфраструктуру України з весни 2024 року суттєво посилилася, а деякі об'єкти виявилися зруйнованими вже після оперативно проведеного ремонту.

За її словами, Росія день за днем ​​перетворює роботу українських енергетиків з реконструкції енергооб'єктів у "сизіфову працю", повторно руйнуючи обстрілами резервні генератори, теплові пункти, сховища та електростанції.

"На сьогодні Росія знищила або захопила близько 9 гігават електроенергії, що виробляється Україною. Це половина електроенергії, необхідної Україні взимку", - наголосила чиновниця і зазначила, що українців взимку 2024/2025 може "чекати на справжню гуманітарну катастрофу".

Популярні новини зараз

Про це вам ніхто не розповість: закопайте восени лавровий лист у город, і ви здивуєтеся

Kyivstar, Vodafone та Lifecell приготуватися: тепер почнуться штрафи через відключення світла

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Зважаючи на всі обставини, комісар ЄС запропонувала міжнародній спільноті надавати Україні всебічну допомогу: "Україну не можна залишати на самоті, коли вона готується до найскладнішої зими".

Читайте також:

Їх розхоплюють насамперед: які вживані автомобілі зі США обирають українці - список

ПриватБанк попередив про нові банкомати: як ними користуватись і що потрібно знати

Адже хотіли заморозити Україну: у Росії вже половина регіонів сидить у холоді без світла та опалення.