В липні 2024 року під час виступу на інавгураційній пленарній сесії саміту Європейської політичної спільноти, що проходив у Великій Британії, Президент України Володимир Зеленський заявляв про те, що всі аеродроми, з яких злітають російські військові літаки, що бомблять дітей і цивільних українців, мають бути знищені. І ось в ніч проти 14 серпня відбулась найбільша атака дронів по військових аеродромах РФ.

Так, стало відомо, що Сили оборони України атакували одразу 4 військових аеродроми РФ. Йдеться про "Халіно", "Балтимор", "Саваслєйку" та "Борисоглєбськ" у Воронезькій, Курській та Нижньогородській областях РФ.

За даними Генштабу ЗСУ саме на цих аеродромах базується армійська авіація, винищувачі-бомбардувальники Су-34, винищувачі Су-35 та інша військова авіаційна техніка противника.

У операціях брали участь підрозділи Повітряних сил та Сил спеціальних операцій Збройних Сил України спільно зі Службою безпеки України і Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України.

Популярні новини зараз

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Kyivstar, Vodafone та Lifecell приготуватися: тепер почнуться штрафи через відключення світла

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

А в росії так можна? У Лівані в злочинців вибухнули телефони, кухонні прилади та навіть машини

Показати ще

Наразі відомо, що під час атаки по аеродрому "Борисоглєбськ" було уражено та виведено з ладу так звану технічну експлуатаційну частину, яка займається обслуговуванням ворожих літаків.

Нагадамо, що на аеродромі "Борисоглібськ" розташована технічно-експлуатаційна частина, що займається ремонтом та обслуговуванням літаків. Там базуються літаки Су-25, Су-30, Су-34 та Су-35 ВПС РФ.

Крім того, в мережі зʼявилися супутникові знімки наслідків атаки БПЛА по російському аеродрому "Саваслєйка" в Нижньогородській області. І хоч знищених або критично пошкоджених бортів на знімках не спостерігається, але і цей аеродром отримав деякі ушкодження, зокрема база зберігання палива.

Так, за даними Tracking, один з дронів поцілив за 165 метрів від стоянки російського МіГ-31К, інші 2 ударні БПЛА — влучили у склади поблизу аеродрому.

До слова, під час атаки на аеродромі "Саваслєйка" в Нижньогородській області перебувало 11 літаків МіГ-31К.

Читайте також:

Це вже повний крах Росії: скільки у Путіна залишилося літаків для ударів по Україні

Тепер Путіна проклинатимуть по всій країні: у Росії повністю перестав працювати Youtube - росіяни завили

Тепер не дивуйтесь: в Україні вводять нові гроші – як вони виглядатимуть