Льотчики – це особливі люди. Коли вони на землі – їх тягне в небо, коли літають далеко від дому – нудьгують і чекають на швидку зустріч із близькими. Так склалося, що бойові пілоти винищувальної авіації української ППО в останні місяці буквально живуть у небі. На жаль, багато наших Героїв там і залишаються...

Так, 12 серпня під час виконання бойового завдання загинув командир авіаційної ланки, 27-річний капітан Олександр Мігуля із Чернігівської області.

Сумну звістку в соцмережі Facebook повідомила Менська міська рада.

"Трагічна звістка – і небо плаче у сонячний день. 12 серпня 2024 року Менська громада втратила Захисника та вірного сина. Під час виконання бойового завдання загинув мененин – командир авіаційної ланки капітан Олександр Мігуля 21.04.1997 р.н. ", – йдеться у повідомленні. міської ради.

Жодних подробиць загибелі пілота не повідомляється.

"Серце рветься на частини, еліта авіації навіки залишається в небі. Саша був прикладом для багатьох, дитина, яка самостійно пробилася в цьому житті, здійснила свою мрію, але не судилося прожити довге і щасливе життя, їй навіки 27", – згадують про льотчика в мережі.

Популярні новини зараз

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Заморозки вже не за горами: коли зміниться погода по всій Україні

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

За інформацією бригади тактичної авіації міста Васильків, пілот з 2014 року присвятив своє життя військовій службі в Повітряних Силах Збройних Сил України. Від початку повномасштабного вторгнення Олександр здійснив понад 160 бойових вильотів.

"На його рахунку збиті ракети ворога, врятовані тисячі життів мирних жителів, а також здійснена величезна бойова робота з авіаційної підтримки наших Сухопутних військ. Він здійснив численні ракетно-бомбові удари по позиціям росіян, скупченням живої сили та техніки, чим не допустив просування ворожих сил на територію нашої країни. За життя військовий льотчик нагороджений державними орденами «За мужність» (ІІІ і ІІ ступеню)", — йдеться у повідомленні.

Відомо, що Олександр Мігуля був випускником Харківського університету Повітряних Сил.

У 2019 році в інтерв'ю для "5 Каналу" Мігуля розповідав, що полюбив небо через дідуся, який дуже захоплювався авіацією, але йому так і не судилося стати льотчиком.

"Дідусь рідний дуже захоплювався авіацією, але йому так і не довелося стати льотчиком, тому я ось вирішив втілити його мрію в життя", - ділився тоді Олександр Мігуля.

У тому ж інтерв'ю хлопець казав, що за час навчання здійснив понад півсотні вильотів, проте це завжди спричиняє стрес, тому справжній пілот має бути холоднокровним.

Нагадаємо, що 4 серпня, вітаючи наших захисників із Днем Повітряних сил ЗСУ, міністр оборони України Рустем Умеров згадав тих льотчиків, які віддали своє життя заради незалежності України. Серед них - "Посипака", "Кочегар", "Тарасік", Nomad, "Радік", "Бджоляр", Juice, Blue Helmet, Magic, Flash, "Дід", "Лисий", "Ткач", "Пархом", "Псих", "Чумак", "Листик", "Антин", "Середовище", "Благів" – позивні наших льотчиків.

Читайте також:

Це вже повний крах Росії: скільки у Путіна залишилося літаків для ударів по Україні

Тепер Путіна проклинатимуть по всій країні: у Росії повністю перестав працювати Youtube - росіяни завили

Тепер не дивуйтесь: в Україні вводять нові гроші – як вони виглядатимуть