Ні для кого не секрет, що 2022 року Білорусь передала понад сто танків Т-72А початку 1980-х для російської армії, а також вантажівки КамАЗ та "Урал". Нещодавно всі були свідками показової передачі росіянам Білорусі новітніх комплексів С-400 та Іскандер-М, про що Лукашенко намагався домовитися з Кремлем ще в 2009 році. І ось стало відомо про чергову підтримку союзника.

Так стало відомо, що для війни проти України Олександр Лукашенко доручив військовим передати Росії військову техніку своїх військових підрозділів. Подібний розпорядження може свідчити про виснаження запасів на складах Білорусі.

Про допомогу Мінська Москві 13 серпня повідомило видання "БелНовости", посилаючись на джерела до міноборони Білорусі.

Співрозмовник журналістів пояснив, що передача росіянам техніки пов'язана з її нестачею у оккупантів через значні втрати в ході війни в Україні та під час боїв у Курській області РФ, де українська армія проводить свою спецоперацію.

Білоруські експерти вже б'ють на сполох: вони попереджають, що подібна допомога Росії може вдарити по обороноздатності самої Білорусі, особливо якщо передача техніки продовжиться й надалі.

Нагадаємо, 10 серпня міністр оборони країни Віктор Хренін заявив, що Білорусь перекине до кордону з Україною свої війська для посилення Гомельської та Мозирської областей. У РНБО заявили, що у такий спосіб Мінськ намагається відвернути увагу української армії.

Популярні новини зараз

Морози, перший сніг та сльота: синоптик попередила, чи увірветься зимова погода цієї осені

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Показати ще

Згодом у Міноборони Білорусії повідомили, що 11 серпня танки вирушили до прикордонних районів з України. Там зазначили, що підрозділи одного з механізованих з'єднань ЗС Білорусі вже приведені в готовність.

Читайте також:

Прощальне звернення Лукашенка він щось знає: "Готуйтеся, скоро на моє місце прийде інший..."

Лукашенко прокинувся і одразу ж розповів, як Білорусь збивала повітряні цілі, що йшли з України

Тепер Путіна проклинатимуть по всій країні: у Росії повністю перестав працювати Youtube - росіяни завили