У п'ятницю, 9 серпня, у Бразилії розбився пасажирський літак. Він на високій швидкості врізався в землю.

Згідно з останніми уточненими даними авіакомпанії Voepass Linhas Areas, на борту літака ATR-72 знаходилися 62 особи: 58 ​​пасажирів і чотири члени екіпажу. Усі вони загинули.

Місцева служба розслідування авіапригод Cenipa повідомила, що поки що не може чітко назвати причину катастрофи. Згідно з заявою служби, екіпаж не повідомив наземних служб про будь-які проблеми безпосередньо перед катастрофою лайнера. На місці трагедії знайдено бортовий самописець літака ("чорна скринька"), записи якого будуть найближчим часом розшифровані та проаналізовані.

Літак ATR-72 авіакомпанії Voepass Linhas Areas прямував з Каскавела (штат Парана неподалік кордону з Парагваєм та Аргентиною) до міжнародного аеропорту Гуарульюс у Сан-Паулу.

Поки що відомо лише те, що з Каскавела літак вилетів об 11:46 за місцевим часом (14:46 за Грінвічем). Майже годину він летів на висоті 17 000 футів (5180 метрів), а о 13 годині 21 хвилині лайнер почав втрачати висоту і протягом хвилини знизився до 4100 футів (1250 метрів), переставши відповідати на повідомлення диспетчерів аеропорту Сан-Паулу. -повітряних сил Бразилії.

Відео, опубліковане в соціальних мережах, показало, як літак упав у скупчення дерев, після чого з'явився великий стовп чорного диму.

Популярні новини зараз

Kyivstar, Vodafone та Lifecell приготуватися: тепер почнуться штрафи через відключення світла

Кожен другий гробить своє здоров'я: яку популярну олію не можна використовувати для смаження

Тепер повістки вручатимуть по-новому: до чого слід готуватися

А в росії так можна? У Лівані в злочинців вибухнули телефони, кухонні прилади та навіть машини

Показати ще

Зараз на місці аварії лайнера, у місті Віньєду, розташованому приблизно за 80 кілометрів на північний захід від Сан-Паулу, працює близько 200 пожежників і рятувальників. При цьому дощ, який безперервно йде з вечора п'ятниці, ускладнює роботу. Поки що рятувальники витягли з-під уламків літака тіла 16 загиблих.

Лайнер, що розбився, - це регіональний пасажирський літак моделі ATR 72-500. Його виробник, дочірня компанія європейського концерну Airbus та італійської компанії Leonardo, заявив, що фахівці фірми «цілком готові» взяти участь у розслідуванні причин катастрофи.

Читайте також:

Це вже повний крах Росії: скільки у Путіна залишилося літаків для ударів по Україні

Тепер Путіна проклинатимуть усією країною: у Росії повністю перестав працювати Youtube - росіяни завили

Тепер не дивуйтеся: в Україні вводять нові гроші - як вони виглядатимуть