Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Останнім часом найбільше від ворога страждає Сумщина.

І справді, напередодні, 7 серпня 2024 року, російська армія здійснила 26 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Обстрілів зазнали Сумська, Стецьківська, Хотінська, Юнаківська, Краснопільська, Ворожбянська, Новослобідська, Есманьська, Середино-Будська громади. Того дня було зафіксовано 61 вибух, але обійшлось без загиблих.

А ось в четвер, 8 серпня 2024 року, в одну з родин на Сумщині прийшло подвійне горе.

Стало відомо, що 8 серпня російські окупанти завдали авіаудару по школі в селі Могриця Юнаківської громади Сумського району, в результаті чого загинуло двоє людей, зокрема і дитина. Так, 6-річний хлопчик разом із 23-річним братом були на подвір’ї школи, у яку поцілив КАБ.

Про це повідомив начальник Сумської ОВА Володимир Артюх в етері телемарафону Єдині новини.

"На жаль, у нас є загиблі. Буквально зараз після авіаційного нальоту по населеному пункту Могриця було завдано авіаційного удару КАБами (керовані авіабомби - ІФ-У), внаслідок чого загинуло двоє людей, серед них одна дитина. Вони перебували на подвір'ї школи, яка була знищена цим авіаційним ударом", – сказав Артюх.

Популярні новини зараз

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Згодом ОВА уточнила, що шестирічна жертва удару не дівчинка, а хлопчик.

За уточненими даними Сумської обласної прокуратури, 8 серпня 2024 року близько 11:00 год, застосовуючи заборонені міжнародним правом методи ведення війни, ворог завдав авіаудару по цивільній інфраструктурі Юнаківської громади Сумського району, внаслідок чого загинули рідні брати, старшому було 23 роки.

Також представник влади уточнив, що буквально напередодні сім'я загиблих відмовилася від евакуації із цього загрозливого населеного пункту.

До слова, від початку збройної агресії на Сумщині російські терористи вбили 14 дітей – 3 дівчинки та 11 хлопчиків. У 2022 році загинули 9 дітей.

Нагадаємо, що 7 серпня начальник Сумської ОВА Володимир Артюх заявив, що через інтенсивні ворожі обстріли оголошено обов’язкову евакуацію з 23 населених пунктів п’ятьох громад Сумського району.

Читайте також:

Це вже повний кінець: росіян змушують іти у штурм на крадених "Жигулях" та мотоциклах

Тривожний дзвінок для Путіна: у Росії вже прямо заявили про крах усієї економіки

Пенсіонерів потішили доплатами: на що можна розраховувати тим, кому виповнилося 60 років