На ранок 6 серпня 2024 року Генштаб ЗСУ повідомляв, що Росія у війні проти України втратила 326 гелікоптерів. Тепер ця цифра зросла.

Так, стало відомо, що в боях у Курській області (РФ) росіяни втратили свій бойовий гелікоптер "Ка-52" вартістю понад $16 млн.

"День сьогодні спекотний, на жаль, не без втрат", – написав один із пропагандистів.

Вже відомо, що вертоліт Ка-52 летів на бойове завдання штурмувати Сумську область. Ось лише 22-річний пілот загинув, а другий поранений.

"Ка-52 у Курській області завершив розмову в чаті. Назавжди", - іронічно прокоментував новину радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Кадри палаючого борту вже з'явилися в Мережі.

Популярні новини зараз

Про це вам ніхто не розповість: закопайте восени лавровий лист у город, і ви здивуєтеся

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

Також повідомляється, що крім знищення "Алігатора", у Курській області знищено два тягачі "КАМАЗ" і два танки Т-62М.

Паралельно надходить інформація про збиття ще кількох російських військових гелікоптерів, проте підтвердження наразі немає. Йдеться про можливе знищення російського Мі-8, вартість якого становить $8,5 млн.

До слова, в ніч на 6 серпня в кількох містах Курської області пролунали сильні вибухи. Їх було чутно у Суджі, Корнєві, Льговському, Білівському, Курчатівському та Жовтневому районах. Спочатку влада попереджала про ракетну небезпеку, а потім про атаку дронів.

А вже вдень прикордонні населені пункти Курської області опинилися під перехресним вогнем. Зараз там панують паніка та хаос. Місцева влада не діє, робота служб паралізована. Мешканці змушені самостійно евакуюватись.

Так, Андрющенко пише, що Суджа Курської області за неповну добу стала дуже трохи схожа на Часів Яр та Торецьк.

Так звані воїнкори повідомляють, що "тривають бої на кількох ділянках державного кордону". Начебто ЗСУ влаштували «серйозну артпідготовку» і планують «наростити тиск», атакуючи за напрямками Миколаєво-Дар'їно-Дар'їно та Суджа-Гоголівка.

Крім того, у ЗМІ вже з'явилися перші повідомлення про взяття в полон російських військових, яких керівництво РФ залишило без підтримки прямо в точці бойових зіткнень Курської області.

Читайте такоже:

Масштабна евакуація в Росії: вже прорвало чотири греблі поспіль, вода накриває цілі населені пункти

Продукти все ж таки дорожчатимуть: українців уже попередили і розповіли, до чого готуватися

Важливо про мобілізацію тих, кому ще немає 25 років: Рада зробила цей крок