Останній місяць літа не дає дачникові ледарювати. Так, крім рутинних робіт у серпні дачнику треба особливо подбати про перець.

Кожен досвідчений дачник знає, щоб на столі був смачний, соковитий, хрусткий, з товстенькими стінками солодкий перець, потрібно знати про 3 етапи догляду за ним наприкінці літа.

У липні на кущах із перцем можна помітити невеликі плоди. У цей період найменша помилка в їхньому догляді може призвести до втрати врожаю, перці сповільнять зростання і будуть несмачними.

Зволоження

У серпні в період росту плодів, перець особливо потребує вологого ґрунту. Однак дуже важливо поливати перець теплою водою, адже інакше плоди виростуть потворної форми і, до того ж, гіркі. У теплиці перці поливають 2-3 рази на тижні і дуже рясно - одну лійку під одну дорослу рослину. А ось у відкритому ґрунті поливати перець потрібно залежно від погоди – 1 або 2 рази на тиждень.

До речі, дуже добре щотижня поливати перець не чистою водою, а настоєм збродженої трави.

Підживлення

Популярні новини зараз

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Kyivstar, Vodafone та Lifecell приготуватися: тепер почнуться штрафи через відключення світла

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

У серпні перцю особливо важливо отримати необхідну дозу калію. Він важливий для рослин у період закінчення вегетації, оскільки сприяє формуванню клітинних стін та підтримує тургор. У плодах підвищується кількість вітамінів та речовин, корисних людині. Через те, що цей елемент рухомий у ґрунті, його запаси через дощі вичерпуються із ґрунту до серпня. Тому її життєво необхідно вносити для перцю.

Для цього змішайте 2 столові ложки деревної золи з гуматом калію в 10-літровому відрі, дотримуючись інструкцій із застосування гумату. Потім вилийте 0,5-1 літр цього розчину під кожен кущ рослини.

Можна застосовувати альтернативні калійні добрива або придбати готові препарати, але лише без вмісту хлору, який несприятливо впливає на ріст перців.

важливо!

  • Удобрювати рослини слід у похмуру та суху погоду, або ж у вечірній час доби.

Формування куща перцю та підв'язування його

Досвідчені овочівники вважають формування солодкого перцю необхідним прийомом підвищення врожаю і крупності плодів. А ось городники-початківці практично його не використовують, вважаючи, що і без формування куща перець дасть великий урожай, якщо забезпечити тепло, освітлення, полив і підживлення.

Що ж до підв'язування кущів, то після цієї процедури кущі можуть легше утримувати плоди.

Читайте також:

Результат вас здивує: чим потрібно підгодувати перець, щоб він виріс розміром із два кулаки і був солодким

Допоможе найдешевша каша: чим підгодувати перець, щоб він виріс розміром із два кулаки

У тіні чи на сонці: де найкраще садити болгарський перець, щоб він виріс солодким та м'ясистим