В Україні продовжується мобілізація військовозобов'язаних чоловіків віком від 25 років. Проте через законодавство, яке постійно змінюється, на сьогоднішній день цілком реально мобілізувати і частину українців віком від 18 до 25 років. Остаточно врегулювати це питання найближчим часом хочуть у Верховній Раді.

Так, 24 червня у Верховній Раді було зареєстровано проект Закону 11379 про внесення змін до Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію". Якщо його ухвалять, то абсолютно всі чоловіки, які ще не досягли 25-річного віку, не зможуть підлягати мобілізації під час воєнного стану.

І справді, на сьогоднішній день ТЦК і СП мають законну можливість закликати на військову службу чоловіків, які ще не досягли 25-річного віку.

На сьогоднішній день українців до 25 років можуть мобілізувати якщо:

  • чоловік пройшов термінову службу у мирний час;
  • чоловік закінчив вищий військовий навчальний заклад чи військову кафедру та отримав певну військово-облікову спеціальність;
  • чоловік був визнаний ВВК обмежено придатним, тобто непридатним до термінової служби у мирний час та придатним у воєнний час.

І ось стало відомо, що Комітет із нацбезпеки схвалив законопроект, який забороняє мобілізацію чоловіків до 25 років. Про це у своєму Telegram-каналі написав народний депутат Олексій Гончаренко.

"Щойно Комітет з нацбезпеки та оборони підтримав законопроект 11379-д", - написав Гончаренко.

Популярні новини зараз

Як відчистити духовку від нагару та застарілого жиру без хімії: методи, які здивують ефектом

Заморозки вже не за горами: коли зміниться погода по всій Україні

А в росії так можна? У Лівані в злочинців вибухнули телефони, кухонні прилади та навіть машини

Неприємності розпочнуться одразу під під'їздом: які документи у вас можуть перевірити під час війни

Показати ще

За його словами, законопроект забороняє мобілізацію не лише обмежено придатних від 18 до 25 років, а й тих, хто не пройшов термінової служби або не має військової кафедри.

Наразі законопроект буде направлений на розгляд Верховної Ради. Якщо його ухвалять, то мобілізація громадян до 25 років зможе відбуватися лише за добровільною згодою особи.

Читайте також:

Хто може не приходити до ТЦК після вручення повістки: названо повний перелік причин

Через який час сяде акумулятор, якщо ваш автомобіль довго простоює: будьте готові

Як захистити автомобіль у град: важливі поради, які допоможуть кожному водієві