Стиглі, соковиті, солодкі… Немає нічого кращого, ніж у спеку вгамувати спрагу соковитим кавуном або медовою динею. Ось тільки потрібно знати, як їсти кавуни та дині, щоб не нашкодити здоров'ю.

Так, медики розповіли про продукти, з якими не рекомендується вживати кавун та диню. І річ тут не в смаку, а в наслідках для травної системи.

Молочні продукти . Поєднання кавунів чи динь із молоком чи йогуртами може призвести до здуття живота та дискомфорту. Крім того, не рекомендується поєднувати кавун і диню з деякими сирами, такими як бринза та фета, а також з овечим та козячим сиром, оскільки це в більшості випадків викликає печію, здуття або тяжкість у животі, а також проносний ефект.

Краще не поєднувати ці фрукти і зі спиртними напоями - отримайте той самий ефект тривалого нетравлення.

Шоколад . Солодкі смаки можуть суперечити смаку фруктів, створюючи тяжке почуття.

Мед. Якщо у когось виникне дивне бажання вжити мед та диню практично одночасно, то від нього варто відмовитись. Вважається, що це може призвести до серйозних проблем із кишечником.

Популярні новини зараз

Kyivstar, Vodafone та Lifecell приготуватися: тепер почнуться штрафи через відключення світла

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Показати ще

Особливу увагу слід приділити поєднанню баштанних з м'ясом . Вся річ у тому, що білкові продукти перетравлюються повільно і вимагають щонайменше три-чотири години для повного засвоєння, тоді як кавун та диня засвоюються лише за півгодини. Якщо баштанні з'їдаються після білків, це може призвести до бродіння та неприємним відчуттям у шлунку.

Дієтологи також попереджають, що поєднання кавуна та дині з хлібом, кашами може уповільнити процес травлення та викликати проблеми зі здоров'ям.

До речі, кавуни мають порівняно високу глікемічний індекс (ГІ). Це означає, що глюкоза швидко потрапляє до печінки, посилюючи навантаження на неї. Тому після 45 років потрібно з обережністю вживати цю ягоду.

За рекомендаціями дієтологів, кавун і диню краще вживати окремо від основного раціону, бажано посеред дня, коли шлунок найактивніший.

Оптимально є ці баштанні за півтори-дві години до або через такий самий проміжок часу після основного прийому їжі. Це з тим, що кавун і диня перетравлюються значно швидше, ніж багато інших продуктів.

Читайте також: