У другій половині літа перці потребують особливого догляду.

Регулярне збирання врожаю перцю

Плоди перцю потрібно збирати в технічній стиглості, тобто коли перець вже виріс, але плоди ще не набули забарвлення за сортовим призначенням. Намагайтеся зривати плоди з кущів регулярно. Це стимулює цвітіння та зростання нових плодів. Таким чином, часті збори дають змогу виростити більше врожаю з куща.

Підживлення перцю кальцієм

Перець у серпні може захворіти на вершинну гниль. Це не вірусне та не грибкове захворювання. Вершинна гниль виникає саме від нестачі кальцію у ґрунті. Тому у серпні для перцю готують розчин, у якому міститься хелат кальцію. Ще один варіант – використання кальцієвої селітри.

Підживлення перцю

Популярні новини зараз

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

Кожен другий гробить своє здоров'я: яку популярну олію не можна використовувати для смаження

Тепер повістки вручатимуть по-новому: до чого слід готуватися

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

У серпні також підгодовуємо перець як кальцієм, а й вносимо інші добрива. Удобріть кущі добривом із вмістом фосфору, калію, бору та магнію. Оскільки ці речовини необхідні цвітіння і зростання плодів.

Формування кущів

У теплиці потрібно формувати кущі перцю, тому в серпні продовжуємо прибирати бічні пагони, що ростуть усередину куща. А також наприкінці місяця прищипують верхівку перцю, щоб квітки встигли наростити плоди, а вже на кущі плоди встигли зрости до осінніх заморозків.

Хочемо відзначити, що у відкритому ґрунті не слід формувати перець. Оскільки світла достатньо всім рослин. І повітря через рослини добре минає. Кущі у відкритому ґрунті виростають менше, але врожай на них добрий.

Полив перцю

У серпні в період росту плодів, перець особливо потребує вологого ґрунту. Однак дуже важливо поливати перець теплою водою, адже інакше плоди виростуть потворної форми і, до того ж, гіркі. У теплиці перці поливають 2 - 3 рази на тижні і дуже рясно - одну лійку під одну дорослу рослину. А ось у відкритому ґрунті поливати перець потрібно залежно від погоди – 1 або 2 рази на тиждень.

Дуже добре щотижня поливати перець не чистою водою, а настоєм збродженої трави.

Читайте також:

Результат вас здивує: чим потрібно підгодувати перець, щоб він виріс розміром із два кулаки і був солодким

Допоможе найдешевша каша: чим підгодувати перець, щоб він виріс розміром із два кулаки

У тіні чи на сонці: де найкраще садити болгарський перець, щоб він виріс солодким та м'ясистим