При відвідуванні туалету кожному хотілося б мати можливість спокійно усамітнитися. Ось тільки, як правило, громадські туалети здебільшого не можна назвати комфортними. Основна причина – двері, які не дістають до підлоги. Ще б пак, складно уникнути почуття незручності, коли всі бачать ваші ноги, поки ви справляєте потребу. Як виявилося, двері, що не дістають до підлоги, були придумані не випадково.

Можете бути впевненими, така нестандартна форма дверей була зроблена не для того, щоб за вами підглядати. Такий дизайн має конкретні практичні причини.

Ви завжди знаєте, яка кабінка вільна

Короткі двері допомагають уникати незручних ситуацій. Адже якщо на дверях немає замка чи індикатора, просто перевірити очима наявність когось значно краще, ніж відчиняти двері.

Короткі двері – дешевше

Просвіт між дверима та підлогою в кожній кабінці залишають також через економічні міркування. Укорочені двері універсальні, а тому коштують дешевше. Постачальникам не доводиться щоразу виготовляти конструкції за унікальними мірками.

Популярні новини зараз

Про це вам ніхто не розповість: закопайте восени лавровий лист у город, і ви здивуєтеся

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

Заморозки вже не за горами: коли зміниться погода по всій Україні

Показати ще

Найкраща вентиляція

Через велику кількість відвідувачів та запахи від засобів прибирання, повітря у вбиральні стає гидким для дихання. Але завдяки відкритій конструкції повітря значно швидше циркулює порівняно із повністю закритими кабінками.

Контроль поведінки

Як не дивно, така конструкція зменшує ризик вандалізму чи інших абсурдних дій людей у ​​публічному місці. Так адміністрації простіше стежити за відвідувачами, припиняючи небажані дії, наприклад, сексуального характеру чи вживання наркотиків.

Заради безпеки

Наприклад, людині стало погано в кабінці і вона знепритомніла, завдяки відкритому низу, таку людину швидко знайдуть і допоможуть.

З такими дверцятами легше прибирати

З точки зору підтримки чистоти та гігієни у громадських вбиральнях проводять прибирання кілька разів на день. Саме така форма допомагає швидше прибирати поверхню і не залишає місць для утворення плісняви ​​між дверима та підлогою.

Прискорюють час використання вбиральні

У багатьох з нас є звичка брати собою в вбиральню щось почитати, або, наприклад, подивитися новини в телефоні. Тому незадоволені зітхання з черги ефективно сприяють якнайшвидшому завершенню процесу.

До речі, найзатишнішим громадським туалетом у світі вважається туалет у японському місті Ітіхара на залізничній станції Ітабу, який поєднує приватне життя та громадську, приватність та відкритість, природу та архітектуру, масштаб та мінімалізм. Ідея проста та геніальна – скляна кабінка метр на метр у невеликому саду, оточеному високим дерев'яним парканом. Площа саду – 200 кв. метрів. Навесні тут ростуть вишні та співають птахи, а також чути шум поїздів, що проїжджають. Будівництво такого туалету коштувало місту 124 тисячі доларів.

Читайте також:

Ви про це шкодуватимете все життя: чому в жодному разі не можна мити посуд у гостях

Це дуже важливий знак: що означає, якщо на вашому городі чи на дачі почали рости гриби

Ви довго про це шкодуватимете: чому не можна засипати при працюючому телевізорі