На початку липня YouTube заблокував офіційні канали співаків Ярослава Дронова (Shaman) та Поліни Гагаріної, які потрапили до 14-го пакету санкцій Євросоюзу щодо Росії. Заблоковано також канали Олега Газманова, Юлії Чичеріної, Григорія Лепса та В'ячеслава Манучарова - актора та автора шоу "Емпатія Манучі", гості якого публічно підтримують військове вторгнення РФ в Україну. Влада Росії, схоже, у боргу не залишилася.

Так, у Росії в ніч на четвер 1 серпня стався збій у роботі відеохостингу YouTube. Це випливає з даних сервісів Downdetector та Downradar. Крім того, після опівночі користувачі почали масово скаржитися на повільне завантаження роликів і постійне зависання при спробі прокручування.

Найбільше звернень було зафіксовано від мешканців Москви та області, пише видання DW. Крім того, скарги надходили з Санкт-Петербурга та Ленінградської області, Краснодарського краю та Новосибірської області.

У той же час із включеним VPN відеохостинг працював нормально. Про це повідомили російські Telegram-канали, опублікувавши відео спроби включити ролик із пристрою у Москві.

Пропагандистка Маргарита Сімоньян коротко прокоментувала ситуацію у своєму Telegram: "Ютуб капут. Бо нема чого".

Зазначається, що проблеми спостерігаються як у роботі мобільного додатка YouTube, так і у браузерній версії. Більше того, не працює також одна з альтернатив цього відеохостингу, запропонована росіянам владою – сервіс "Платформа".

Популярні новини зараз

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Скільки тепер доведеться платити навіть за стару квартиру: що потрібно знати про нові податки

Забудь про "Крабов'є": новий рецепт салату "Оленка" з крабовими паличками та грибами

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

Нагадаємо, у липні росЗМІ повідомили, що YouTube в РФ у вересні можуть заблокувати, а протягом липня та серпня користувачі відзначатимуть уповільнення роботи сервісу. Офіційна влада пояснює труднощі з обладнанням, яке не оновлювалося понад два роки, хоча джерела вказують на можливе блокування.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков спростував плани уряду щодо блокування YouTube, пояснивши труднощі з роботою сервісу проблемами з обладнанням.

Читайте також:

А ось це вже серйозно: Трамп запропонує Путіну забратися з України – що відомо про новий план

Росіяни виють, Путін мовчить: у Росії різко перестали працювати банкомати, найпотужніша атака на банки

На Путіна чекає "холодна помста": зламалися відразу дві машини, які він особисто подарував Кім Чен Ину