Минулого тижня на валютному ринку спостерігалися деякі зміни, що вплинули на курс долара. Так, на засіданні комітету з монетарної політики НБУ було ухвалено рішення не змінювати облікову ставку, щоб забезпечити курсову та цінову стійкість. З цієї причини найближчими днями очікується, що курс долара на готівковому ринку коливатиметься в діапазоні 41,2 – 41,8 гривні за долар. Стало відомо і про довгостроковий прогноз.

Так, економічний експерт та інвестиційний банкір Сергій Фурса спрогнозував, що буде з курсом долара в Україні до кінця літа.

Він нагадав, що зараз курс нефіксований, а отже, триматися на одному рівні він не буде. При цьому, за словами експерта, зараз Національний банк України є регулятором, тож не може бути жодної несподіванки з курсом долара у серпні 2024 року.

"У нас немає валютного ринку. Що таке валютний ринок? Це купа продавців, купа покупців. У нас зараз купа покупців та один продавець. За якою ціною продавець захоче продати, за такою і буде. Він одночасно регулятор, він же Національний банк України. Несподіванки не може бути жодною. Якщо ослаблення гривні і буде, то дуже помірковане", - переконаний аналітик.

За словами Фурса, ситуація на валютному ринку буде стабільною, різких стрибків найближчим часом не передбачається.

"Невеликі коливання будуть, ймовірно, відчуватиметься помірне ослаблення гривні. Курс може піднятися вище 42 гривень за долар, проте жодних різких радикальних зрушень не буде", - зазначив експерт.

Популярні новини зараз

Про це вам ніхто не розповість: закопайте восени лавровий лист у город, і ви здивуєтеся

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Kyivstar, Vodafone та Lifecell приготуватися: тепер почнуться штрафи через відключення світла

Тепер повістки вручатимуть по-новому: до чого слід готуватися

Показати ще

А ось у Capital Times прогнозують на кінець року долар по 42,5 грн та 45,2 грн на кінець 2025 року. Вся справа в тому, що структурні проблеми, що накопичилися з фінансуванням бюджету і зменшенням фінансової підтримки від партнерів, провокуватимуть поступову девальвацію української гривні протягом 2024 року.