Повномасштабна російська війна в Україні триває вже третій календарний рік. При цьому думки щодо її подальшої тривалості розділяються. Так, політики та експерти дають різні оцінки щодо термінів завершення війни – від 2025 року і аж до 2030. Водночас багато хто переконаний, що українцям варто готуватися до затяжного протистояння з Росією. Свою думку щодо завершення збройного конфлікту мають і ті, хто безпосередньо бере участь у боях.

Так, в ексклюзивному інтерв’ю TSN.ua ексофіцер штабу штурмового батальйону бригади "Червона Калина" Микола Олійник заявив, що війна в Україні закінчиться за столом переговорів якимось мирним договором. При цьому, на його переконання, Україна мусить зайти в ці переговори лише в сильній позиції.

"Я вважаю, що нам на полі бою не перемогти. Нам і не потрібно перемагати безпосередньо на полі бою. Нам достатньо тримати ситуацію стабільною", - каже військовий.

“А от проводити якісь диверсії, знищити Кримський міст, отримати краще озброєння чи гарантії від партнерів, якісь домовленості — це те, що пришвидшить закінчення війни. Тому що ми всі маємо розуміти, що війна все одно закінчиться за столом переговорів якимось мирним договором. Питання — на яких умовах”.

За його словами, завдання України — зайти в ці переговори в сильній позиції.

“Щоб ми могли, якщо не диктувати умови, то хоча б відстоювати свої інтереси впевнено, аргументовано, маючи низку сильних козирів в рукаві або знищений Кримський міст, може ще якісь диверсії, знищені НПЗ. Прогрес же є, якщо дивитися сухими цифрами”, — розповів Микола Олійник.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Показати ще

Вагони з людьми розкидало полем: у Росії сталася найбільша залізнична катастрофа - відео

Це справжнє пекло: у Росії прорвало потужну дамбу, затоплює цілі села, росіяни благають небеса про пощаду

Якраз підійде для дачі: хто з українців може отримати безкоштовну земельну ділянку