НП з потягом №491 "Казань - Адлер" у Волгоградській області, що сталося напередодні, потрясло всю Росію. І справді, побачити перевернуті вагони та шокованих пасажирів, величезна кількість постраждалих – це дуже страшно. Такий кошмар став дійсністю через грубе порушення правил руху водієм вантажівки, вже заявили в РЖД.

Так, 29 липня близько 12:00 на перегоні Грем'яча-Котельникове у Волгоградській області сталася аварія внаслідок зіткнення локомотива із самоскидом "КамАЗ".

Так, з рейок зійшли дев'ять вагонів, шість із них перекинулися.

За даними РЖД, причиною аварії стало порушення правил дорожнього руху з боку водія "КамАЗу". Він виїхав на переїзд при справно діючій сигналізації перед поїздом, що близько йде.

43-річний водій "КамАЗу" не зміг до пуття пояснити після аварії, чому виїхав на шляху. Співробітникам правоохоронних органів Асламбек повідомив, що не розуміє, як усе сталося. Чи то гальма не спрацювали, чи сам не зреагував.

Приблизно через шість годин після ДТП МНС повідомило , що всіх постраждалих пасажирів вилучено з поїзда.

Популярні новини зараз

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

Так, понад 140 пасажирів потягу зазнали травм різного ступеня тяжкості.

За останніми даними, відомо про госпіталізацію 47 осіб після аварії поїзда у Волгоградській області. Серед них 15 дітей. Двоє людей перебувають у важкому стані: це водій вантажівки, яка спровокувала аварію та пасажирку, яку затиснуло вагоном.

До речі, постраждали не лише пасажири, а й двоє провідників: у жінки забій грудної клітки та голови, у чоловіка закрита черепно-мозкова травма та забиття.

"Рятувальники МНС Росії винесли багаж пасажирів і доставили його до станції Котельники. Там речі передадуть власникам і вони зможуть продовжити свій шлях. На місці події працювали 324 фахівці та 109 одиниць техніки", - писало МНС.

Що ж до водія "КамАЗу", з вини якого сталася трагедія, то він вижив, але перебуває у дуже тяжкому стані - з ним працюють нейрохірурги. Відомо, що Асламбек Усматов має множинні переломи ребер, перелом черепа і сильний струс мозку. Лікарі ввели його в штучну кому.

Читайте також:

Це справжнє пекло: у Росії прорвало потужну дамбу, затоплює цілі села, росіяни благають небеса про пощаду

Про таке мріяли навіть діти депутатів: у покинутому гаражі знайшов рідкісний автомобіль "Ява"

Українцям розповіли про телефонні номери з новим кодом: що потрібно знати