У Карелії прорвало чергову греблю, де проходить Біломорсько-Балтійський канал і вода накрила всі села, що знаходяться неподалік.

Як повідомив глава республіки Артур Парфенчиков, у Карелії в Сегезькому районі розмило тимчасову перемичку між 10-м та 11-м шлюзами Біломорсько-Балтійського каналу, внаслідок чого стався прорив греблі.

На місці події візвали аеромобільне угруповання Невського рятувального центру та ГУ МНС Росії по РК, а також повітряне судно Мі-8 МНС Росії.

За словами співробітників МНС, повідомлення про аварію надійшло о 06:34, а вже з 11 ранку 29 липня 2024 року на території Біломорського округу було введено режим НС.

"Хвиля в 18 метрів заввишки пройшла через перемичку (гребель була розібрана для реконструкції), знесла три будинки з дванадцяти, які є на шлюзі (шлюз-11), занесла у двори дерева, забрала всі машини, техніку та людей. Зникли спочатку дев'ять осіб , знайшли семеро поранених", - розповів журналістам один із місцевих мешканців.

Також повідомлялося, що шестеро людей зникли безвісти. Щоправда, пізніше в МНС уточнили, що четверо зниклих - дві дитини та двоє дорослих - були знайдені, їх передали медикам.

Популярні новини зараз

Про це вам ніхто не розповість: закопайте восени лавровий лист у город, і ви здивуєтеся

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Одна людина загинула під час прориву греблі в Карелії. Попередньо, це був машиніст екскаватора, який працював у зоні підтоплення, де його разом із технікою знесло потужним потоком води.

Під загрозою підтоплення внаслідок НП опинилися десять населених пунктів: Тунгуда, Олімпій, Сосновець, Вигострів, Золотець, селище при 18 шлюзі ББК, Стара Шижня, селище Водників, Сальноволок та острівна частина Біломорська.

Рівень води вже впав, проте місцева влада прийняла рішення все одно провести евакуацію найближчих населених пунктів.

Зазначимо, що наприкінці червня 2024 року гідровузол №11 Біломорсько-Балтійського каналу, де при реконструкції дерев'яної греблі в Надвоїцях розмило тимчасову перемичку між шлюзами, було обстежено та визнано придатним до експлуатації, випливає з матеріалів на сайті адміністрація Біломорсько-Онезького басейну внутрішніх водних шляхів. .

Читайте також:

Дочка Фаріон прямо в очі пообіцяла підозрюваному у вбивстві своєї матері: "Здохнеш у в'язниці, ми все зробимо..." - відео

На Путіна чекає "холодна помста": зламалися відразу дві машини, які він особисто подарував Кім Чен Ыну

Путін такого удару не очікував: Китай перестав брати гроші, які побували в Росії