Експерти не рекомендують постійно все мити з хлоркою

Про те, що хлорка - отруйна сполука, і все залежить від концентрації, розповів виданню "Аргументи та Факти"лікар - отоларинголог Володимир Зайцев.

Зокрема, пари хлорки, можуть викликати опік слизова оболонка оболонок, а в тому випадку, якщо у людини субатрофічний або атрофічний риніт і слизова його носа занадто суха, хлорка може привести до ще більшої сухості. Це ж стосується і фарингіту - при ньому можливо запаленні задньої стінки горлянки. Також це отруйна сполука провокує кашель, печіння, пирхота, подразнення і загальний дискомфорт при диханні. Крім цього, при сухості носа ще й може початися рясна кровотеча.

Дезинфекция, фото: скриншот You Tube
Дезинфекция, фото: скриншот You Tube

Набагато більш небезпечні випадки можливі, якщо пари хлорки, що мають значну концентрацію, потраплять в нижні дихальні шляхи: якщо з'єднання вдихнути всередину, то воно піде в трахею, бронхи та легені, що може викликати спазм бронхів, задуха і запалення бронхолегеневої системи. Попросту, людині стає погано, і вона починає задихатися.

Небезпечні й поверхневі залишки хлорки, через те, що утворюють наліт, який залишається після висихання. Не варто доторкатися до такої поверхні, якщо її обробили концентрованим розчином, а потім ще чесати очі або ніс: слизові дуже вразливі й чутливі до різких хімічних подразників, а хлорка саме до таких і відноситься.

Популярні новини зараз

Не гайте часу: що потрібно обов'язково зробити, якщо вкусив кліщ

З-за столу не встанете без добавки: рецепт простого пирога з куркою на сметані

Як захистити автомобіль у град: важливі поради, які допоможуть кожному водієві

Не притягуйте покійника в будинок: що ні в якому разі не можна робити на цвинтарі, поминаючи рідних та близьких

Показати ще

Особливу небезпеку хлорка представляє для маленьких дітей, оскільки через низький зріст вони ближче знаходяться до підлоги, ніж дорослі, позаяк це з'єднання залишається знизу, а не випаровується вгору. З цієї ж причини хлорка небезпечна і для домашніх вихованців - вона залишається на лапах собак і кішок, які згодом її злизують.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що речовина під назвою ресвератрол, що міститься в червоному вині, може допомогти при лікуванні ендометріозу у жінок.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що які посадкові дні в травні цього року, ідеально підходять не тільки для посіву квітів або плодових культур.

А до цього ми розповідали про те, що які наслідки після коронавірусу найчастіше спостерігалися серед жителів Києва.