Останнім часом українці отримують електронні листи зі шкідливим ПЗ

У мережі постійно діє величезна кількість шахрай, які не перестають шукати нові способи обманювати звичайних користувачів. Нещодавно урядова команда реагування на комп'ютерні НС CERT-UA на своїй сторінці в Facebook заявили про нову загрозу.

Експертам вдалося виявити новий шахрайський метод розсилки вірусів через електронну пошту. Примітно, що аферисти маскують шкідливе ПЗ під повідомлення від одного з найбільших поштових операторів України — "Нової Пошти".

У таких листах нібито "Нова пошта" повідомляє про відправку посилки і просить пройти за посиланням для того, щоб дізнатися деталі відправки. Якщо перейти за посиланням, то на пристрій скачується архів з вірусом Agent Tesla.

Примітно, що ці масові розсилки торкнулися адреси державних органів України. У CERT-UA радять не переходити за подібними підозрілими посиланнями і в разі отримання такого листа звернутися на електронну пошту cert@cert.gov.ua, зателефонувати по телефону (044)-281-88-05, або заповнити спеціальну форму на офіційному сайті відомства.

Відзначимо, що Agent Tesla-вірус-кейлоггер, яких крім того, що викрадає інформацію з пристрою жертви шахрая, є також доопрацьованим трояном віддаленого доступу. Таким чином, це шкідливе ПЗ здатне відстежувати вводяться з клавіатури дані, робити скріншоти і отримувати доступ до облікових даних, які використовуються в таких програмах як браузери і Поштові служби.

Популярні новини зараз

Ваші троянди засохнуть і їх доведеться викопувати: чим у жодному разі їх не можна удобрювати

Вам навіть ніж не знадобиться: як швидко почистити картоплю за допомогою простої хитрості

Часник виросте розміром з яблуко: чим його потрібно підгодувати на початку літа

Справжня весняна насолода: рецепт крабового салату з молодою капустою та яйцем

Показати ще

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українців попередили про те, що по мережі гуляє серйозний вірус, замаскований під оновлення ОС Android.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з 1 вересня "Укрпошта" припинить доставку пенсій. Експерти пояснили, які це створює проблеми.

Також "Hyser" писав, що у "Нафтогазі" розповіли про те, як на довірливих українцях під приводом економії наживаються шахраї і виманюють тисячі гривень.